17.08.2018 Son güncelleme: 15.08.2018, 5:39

46. ULUSLARARASI ARHAVİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

FESTİVALİN EN İYİ ŞEKİLDE TAMAMLANMASI İÇİN KOMİTE ÜYELERİ TOPLANTI YAPTI FESTİVALİN EN İYİ ŞEKİLDE TAMAMLANMASI İÇİN KOMİTE ÜYELERİ TOPLANTI YAPTI
Kategori Kültür-Sanat

Bu yıl 46.sı düzenlenecek olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali için komite toplantısı gerçekleştirildi. 29 Ağustos – 2 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak olan bu büyük organizasyon için geri sayım başlamış oldu. Toplantı Arhavi Belediye Başkanlığı makamında İlçe Kaymakamı Hasan Ongu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Ongu’nun yanı sıra Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Elif Erten, Çay-Kur Arhavi Çay Fabrikası Müdürlüğü yetkilileri, Arhavi Muhtarlar Derneği, Ajans 53, Arhavi Tensi Kulübü, Arhavi Turizm Derneği, Arhavi Laz, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Arhavi Doğa Sporları Derneği ve Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra beden eğitimi öğretmenleri, usta öğreticiler ve el sanatları ustaları katıldı.

Bu yıl 5 yabancı ülke Hindistan, Makedonya, Polonya, Rusya (Başkurtistan), Gürcistan ve KKTC’nin kültür elçileri, farklı illerin ve federasyonların halkoyunları ekipleri, önemli sanatçılar ve davetliler ilçede olacak. Festivalin gündüz etkinliklerinde yer alan sportif etkinliklerin yanı sıra Hamsili Ekmek, Laz Böreği, Fındık Ayıklama, Dik Hızar ve Aykırı Hızarla Odun Biçme, Dibekte Mısır Ayıklama gibi kültürel etkinlik yarışmalarının yanı sıra akşam da gerek halk oyunları gösterileri, gerek 2.si düzenlenecek olan Arhavi Altın Atmaca Müzik Ödülleri Yarışması ve gerekse sanatçıların performansları ile bu yıl da festivale damga vurulmaya hazırlanıyor.

Komite toplantısında bir araya gelen kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri temsilcileri festivalde yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Gerçekleştirilen toplantının sonunda İlçe Kaymakamı Ongu, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerimizin tanınmasının yanı sıra festival tarihlerinde ilçeye gelen konukları Arhavi’de en iyi şekilde ağırlayıp, gittikleri yerlerde Arhavi’den bahsettirme amacında olduklarını dile getirdi. Başkan Hekimoğlu ise; “29 Ağustos – 2 Eylül 2018 tarihleri arasında yapacağımız 46. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali’ni adına ve bizlere yakışır şekilde tamamlamak öncelikli hedefimizdir. Arhavi halkını, konuklarımızı memnuniyet içerisinde ağırlayacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

Son Düzenlenme Cuma, 27 Temmuz 2018 15:48