17.08.2018 Son güncelleme: 15.08.2018, 5:39

“BİR USTA BİN USTA” PROJESİ KAPSAMINDA TULUM YAPIMI KURSU TAMAMLANDI

KURSU BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLER PROTOKOL ÜYELERİNDEN SERTİFİKALARINI ALDILAR KURSU BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLER PROTOKOL ÜYELERİNDEN SERTİFİKALARINI ALDILAR

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen tulum yapımı kursu sona erdi. “Bir Usta Bin Usta” Projesi kapsamında yürütülen kurs için sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Arhavi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan sertifika törenine İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu Sigorta Temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Anadolu Sigorta’nın kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği kurs, ilçemizde yaklaşık 4 ay sürdü. Eğitmenliğini Fatih Arslan’ın yaptığı kursta toplam 19 kursiyere 392 saat eğitim verildi. Eğitimin ardından düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ongu, bu tür kurslar aracılığıyla yerel mesleklerin kaybolmasının önüne geçildiğini ve gençlere yeni iş imkânları yaratıldığını dile getirerek kursa katılan kursiyerlere teşekkürlerini sundu. Sözü devralan Başkan Hekimoğlu ise, kültürel değerlerimizin sahip çıkılıp yok olmamasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi ve “Bir Usta Bin Usta” Projesiyle kursa katılan kursiyerlerin önemli bir meslek edindiklerinin altını çizip hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Daha sonra kurs süresince başarılı olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Program çekinilen fotoğrafların ardından son buldu.

Son Düzenlenme Cuma, 27 Temmuz 2018 13:28