17.08.2018 Son güncelleme: 15.08.2018, 5:39

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İLÇEMİZDE VATANDAŞLAR 15 TEMMUZ İÇİN ARHAVİ GÖSTERİ MERKEZİ’NDE BİR ARAYA GELDİ İLÇEMİZDE VATANDAŞLAR 15 TEMMUZ İÇİN ARHAVİ GÖSTERİ MERKEZİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
Kategori Genel Haberler

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türk milletine, Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı İlçe Kaymakamlığı bünyesinde, kurum ve kuruluşların ortak çalışmasıyla 15 Temmuz milli birlik günü etkinlikleri gerçekleşti. Milletin demokrasisine sahip çıkması bilinci ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında program yapıldı.

İlk olarak öğle namazı öncesi Merkez Cami’de 15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu. Ardından yoğun bir kalabalıkla start alan akşam programı Arhavi Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaptığı canlı yayın konuşması izlendi. Ardından program Kur’an-ı Kerim Tilaveti, kaside ve dualarla devam etti. Hain kalkışmayla ilgili sinevizyon gösterimi yapılmasının akabinde günün anlam ve önemine uygun konuşmayı İlçe Kaymakamı Hasan Ongu yaptı. Ongu yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da demokrasi için verilen mücadelenin Türkiye’nin gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu ve yaşanan tüm zorlukların birlik ve beraberlikle aşılacağını gösterdiğini belirtti. İlçe Kaymakamı Ongu’nun sözlerini Belediye Başkan Coşkun Hekimoğlu devraldı. Demokrasiye, milletin iradesine ve onun kayıtsız şartsız egemenliğine yapılan hain saldırının ikinci yıl dönümünde darbe girişimini lanetle kınadıklarını belirtti. Konuşmaların tamamlanmasıyla 15 Temmuz Destanı Belgeseli ile Şehit Ömer Halisdemir’in belgesel gösterimi izlendi. Arhavi Gösteri Merkezi’ndeki akşam programın ardından tüm camilerden sela okundu.