13.12.2018 Son güncelleme: 13.12.2018, 1:10

TURİZM BÖLGEMİZ KAMİLET VADİSİ, ÇİFTEKÖPRÜ VE MENÇUNA ŞELALESİ’NDE TEMİZLİK

ARHAVİ BELEDİYESİ EKİPLERİ BÖLGEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI ARHAVİ BELEDİYESİ EKİPLERİ BÖLGEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI
Kategori Sosyal İşler

Arhavi Belediyesi çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Belediyenin park ve bahçe ekibi tarafından Kamilet Vadisi, Çifteköprü ve Mençuna Şelalesi’nde temizlik çalışması yapıldı. Belediye sınırları içerisinde olmamasına rağmen içerisinde bulunduğumuz yaz mevsimi ve turizm sezonu nedeniyle çevre temizliği ihtiyacı doğdu. Arhavi Belediyesi’ne bağlı park ve bahçe ekibi Çiifteköprü ile Mençuna Şelalesi arasındaki bölgede temizlik yaptı.

Söz konusu bölgede yol boyunca sağlı sollu uzamış diken ve otların temizlenmesiyle hem vatandaşların, hem de araçların ulaşımında kolaylık sağlanmış oldu. Ayrıca yine aynı bölgede özellikle dere boyunca çöp temizliği de yapıldı. Görüldüğü kadarıyla çevre kirliliğinin en önemli sorunu vatandaşların bölgede gerek yüzmeye, gerekse piknik yapmaya geldiklerinde çöpleri gelişigüzel bırakmaları ve bertaraf edilmemesi nedeniyle kötü bir görüntü ortaya çıktığı tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu; “Arhavi’nin önemli turizm bölgesi olan Kamilet Vadisi, Çifteköprü ve Mençuna Şelalesi’nin bu şekilde kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde kullanılması turizm adına olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın çevreye daha duyarlı olup, çevreyi koruyup kollama esasına dayalı bir anlayışla vadi boyunca çöp konusunda ve çevre kirliliği konusunda dikkatli olmaları önemli bir durumdur. Belediye ekibi tarafından yapılan temizlikle söz konusu bu vadi boyunca çevre kirliliğinin ve çöp sorununun belirli bir şekilde arttığı görülmüştür. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en dikkat ettiği konulardan birisi de budur. Tüm vatandaşlarımızın özellikle yöre insanımız ile yerli turistlerin bu konuya çok hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Yeşilin her tonunu barındıran bu vadinin bir çöp sorunuyla karşılaşması hiç kimsenin istemeyeceği bir şeydir. Herkesin bu konuda azami bir çaba göstermesi, daha temiz ve yaşanabilir bir Arhavi için gayret göstermesi gerekmektedir” dedi.