19.11.2018 Son güncelleme: 19.11.2018, 8:03

ARHAVİ BELEDİYESİ’NE HİBE YOLUYLA ÇÖP KAMYONU KAZANDIRILDI

Kategori Fen İşleri

Son dönemlerde Arhavi Belediyesi’ne bağlı kademe ünitesinde Makine Araç Parkı’na yeni araçlar dâhil ediliyor. Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun girişimleri ve çalışmaları neticesinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nden tamamı hibe yoluyla yeni bir çöp kamyonu kazandırıldı. Araç TBB yetkililerince Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’na kademe ünitesinde resmen teslim edildi.

Son dönemlerde belediye bünyesine kazandırılan çöp taksi, süpürge taksinin yanı sıra bugün de piyasa değeri yaklaşık 450 Bin TL olan ve tamamı hibe yoluyla kazandırılan bu çöp kamyonuyla birlikte Arhavi Belediyesi’ne ait Makine Araç Parkı her geçen gün gençleşiyor. Geçmişte çöpünü toplayamayan bir belediyeden bugün son derece modern, çağdaş, hizmet verebilir bir donanıma sahip Arhavi Belediyesi Makine Araç Parkı ortaya çıkıyor.

Değişim ve dönüşümün her zaman gerekli olduğunu belirten Başkan Coşkun Hekimoğlu; “Vatandaşlarımıza daha iyi ve anında hizmet vermek adına belediye imkânlarını verimli hale getirmek için her türlü imkan ve kabiliyeti sağlanmış bir yapıya sahip olmak temel önceliğimizdir. Bu anlamda şehrin temel önceliği olarak gördüğümüz temizlik konusunda güçlü bir araç ve ekipman teminiyle bunu başardık. Son 2-3 ay içerisinde önemli temizlik hizmet araçlarını devreye aldık. Bütün bunları yaparken kurumsal menfaatleri ön plana çıkararak hem ekonomik, hem de kolektif bir anlayışa yöneldik. İlk olarak süpürge taksi adı altında önemli meydan ve toplu etkinlik alanlarında görev yapacak aracı temin ettik. Bu araç elektrikle çalışır, çevre dostu bir araçtır. Hemen devamında çöp taksi olarak adlandırdığımız şehir merkezindeki pasa, kalorifer atıkları, moloz birikintileri ve bina artık malzemelerini içeren çöplerin toplanması için 7 gün çalışma esasına dayalı aracı devreye aldık. Ve son olarak da bugün itibariyle belediyemizi hiçbir masrafa sokmadan, bir kuruş dahi ödemeden tamamı hibe yoluyla üyesi bulunduğumuz Türkiye Belediyeler Birliği’nden yaklaşık 450 Bin TL’lik bir çöp kamyonunu envanterimize kazandırmış olduk. Hizmet araçlarımız ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun”dedi.