13.12.2018 Son güncelleme: 13.12.2018, 1:10

ARHAVİ BELEDİYESİ’NİN ARAÇ ENVANTERİNE “ÇÖP TAKSİ” DE DÂHİL EDİLDİ

BU TAKSİ BAŞKA TAKSİ BU TAKSİ BAŞKA TAKSİ
Kategori Fen İşleri

Arhavi Belediyesi kademe ünitesine ait birimde yer alan araçlara bir yenisi daha eklendi. Temizlik işlerinde kullanılmak üzere “Çöp Taksi” belediyenin hizmet araçları envanterine dâhil edilerek vatandaşların hizmetine sunulmak üzere  çalışmaya başladı. Adeta haftanın 7 günü çalışacak olan  Çöp Taksi vatandaşların taleplerine göre anında hareket kabiliyetine sahip olacak ve şehrin her noktasında devriye görevini yapacak.

Cadde ve sokaklarda moloz birikintisi, kalorifer atıkları, inşaat atıkları ve diğer  çevre  ve görüntü kirliliğini oluşturan tüm unsurların anında müdahalesini sağlayacak. Vatandaşların belediyemizin 312 3030 nolu ihbar hattından iletişime geçmeleri ve taleplerini iletmeleri halinde Çöp Taksi ekibi  görevi başında ilgili yere müdahale için hazır olacaktır.

İş makinesi ve hizmet araçları konusunda her geçen gün kendini yenileyen Arhavi Belediyesi, 90 Bin TL’ye satın almış olduğu “Çöp Taksi” aracıyla girmesi zor olan cadde ve sokaklarda dolaşarak, daha kolay ve süratli bir şekilde biriken çöpleri toplamış olacak. Özellikle konteynerlerin yanına bırakılan atık malzemelerin birikmemesi için telefon zinciri oluşturulup söz konusu bölgenin hijyeninin sağlanacağını belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, daha temiz bir Arhavi’yi hedeflediklerini ve Çöp Taksi’nin 7 gün 24 saat mobil bir şekilde dolaşarak hizmet vereceğini dile getirdi. Araç en kısa zamanda hizmete başlayacak.