20.06.2018 Son güncelleme: 20.06.2018, 12:51

ERTUĞRUL KURDOĞLU FEN LİSESİ’NDE TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

FUARA İLGİ YOĞUNDU FUARA İLGİ YOĞUNDU

Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında hazırladıkları projeleri bilim fuarında sergiledi. Okulun çok amaçlı salonunda açılışı yapılan TÜBİTAK Bilim Fuarı'na İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu birlikte kesti. Açılışın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ilçe protokolü tarafından tek tek incelendi. TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili konuşma yapan Okul Müdürü Yücel Bayrak; “Öğrencilerin bilimi öğrenme ve kavrama konusunda bilim fuarları çok önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerimiz fuarda hünerlerini sergilediler. Hazırlanan projelerin hepsi ayrı ayrı öneme sahiptir. Öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda kendilerini daha çok geliştirip yeni fikirlerle ülkemize güzellikler katmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Fuarı gezen Başkan Hekimoğlu ise; “Öğrenciler birbirinden güzel icatlara imza atmış. Onların hayalleri, ülkemizin yarınlarını aydınlatacaktır. Öğrencilerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için çok çalışmaları ve çok kitap okumaları gerekir. Bizlerde öğrencilerimizin yapacakları her türlü çalışmada yanlarında olacağız. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen  öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Fuarın açılış programı çekinilen fotoğraflarla son buldu.

Son Düzenlenme Pazartesi, 14 May 2018 14:24