20.06.2018 Son güncelleme: 20.06.2018, 12:51

HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU EL SANATLARI SERGİSİ YAPILDI

KURSİYERLER YIL BOYUNCA ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SERGİLEDİLER KURSİYERLER YIL BOYUNCA ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SERGİLEDİLER

Arhavi Halk Eğitim Merkezi usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından 1 yıl boyunca üretilen el emeği, göz nuru ürünler sergilendi. Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Artvin Valisi Ömer Doğanay İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ramazan Gürler, İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasal partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, il ve ilçelerin halk eğitim merkezleri müdürleri ile usta öğreticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar sergi açılışında hazır bulundu.

Programın açılış konuşmasını yapan ve Arhavi’nin bu sene ilin gururu olduğunun altını çizen Vali Doğanay, yıl boyu kurslara katılan kursiyerlere binaen okumanın yaşı olmadığını belirtip sergide emeği olan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan yaptı. Yaygın Eğitim Merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri yaşam boyu devam eden bir eğitim olduğunu dile getiren Müdür Özcan; “Halk eğitim merkezlerinde her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Lisans, ön lisans ve lise mezunu usta öğreticilerimizle kursların hayata geçirilmesine ön ayak oluyoruz. 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde toplam 163 kurs açılıp 3262 kursiyer de eğitim gördü. Kursların açılmasında bize her zaman destek olan başta Artvin Valimiz olmak üzere İlçe Kaymakamımıza, Arhavi Belediye Başkanımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Arhavi Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri tarafından hazırlanan miniklere yönelik defle düzenlendi. Protokol üyeleri tarafından usta öğretici ve kursiyerlere başarı belgesi ile kurs bitirme belgeleri verildi. Halk Oyunları Ekibi folklor gösterisini sergilemesinin ardından protokol mensupları tarafından sergi açılış kurdelesi kesildi.

Kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan güzel el emeği ürünleri büyük beğeni gördü. Başkan Hekimoğlu, Vali Ömer Doğanay’a eşlik ederek tüm stantları gezdi. Vali Doğanay ve eşi programda yapılan çalışmalara büyük ilgi göstererek beğendiklerini ifade ettiler. Başkan Hekimoğlu da; “Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici ve kursiyerlerimiz çok güzel ürünler üretmişler. Bu el emeği göz nuru ürünler 1 yılın birikimidir. Başta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan ve idareciler olmak üzere, usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bilindiği üzere yapımı devam etmekte olan yeni halk eğitim merkezi binamızı da yakın bir zamanda hizmete sokmuş olacağız ve kursiyerlerimiz ve yöneticilerimiz artık yeni yerlerinde daha başarı çalışmalara imza atacaklardır.” şeklinde konuştu. Sergi cuma gününe kadar 3 gün boyunca Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda açık olacaktır.