20.10.2018 Son güncelleme: 19.10.2018, 12:47

KALE MAHALLESİ DERE ISLAHI VE MENFEZ ÇALIŞMASI BAŞLADI

ÇALIŞMA TAMAMLANDIĞINDA BÖLGENİN SORUNU ORTADAN KALKACAK ÇALIŞMA TAMAMLANDIĞINDA BÖLGENİN SORUNU ORTADAN KALKACAK
Kategori Fen İşleri

Artvin Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Kale Mahallesi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi Yurdu civarındaki mevcut dere yatağı suyun akışını kolaylaştırmak adına güzergâhı düzeltilerek herhangi bir taşkın olayının önlenmesi için çalışmalar başladı.

Söz konusu bölge geçmiş yıllarda yaşanan yoğun yağışlar neticesindeki afet nedeniyle sel ve su baskınları oluşmuş uygun olmayan yapılaşma nedeniyle dere yatağı bozulmuş ve çevredeki tarım arazileri büyük zarar görmüştü. Bu sorunun ortadan kaldırılması için DSİ 26. Bölge Müdürlüğü ile yapılan ortak proje ile suyun denize deşarjı daha kolay olacak gibi dere yatağı iyileştirildi ve kanal çalışması başlatıldı.

Son Düzenlenme Cuma, 13 Nisan 2018 14:14