18.08.2018 Son güncelleme: 17.08.2018, 1:24

MUSAZADE MAHALLESİ CAMİ İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

CAMİ YÖRESEL ARHAVİ MİMARİSİNDEN ESİNLENEREK YAPILIYOR CAMİ YÖRESEL ARHAVİ MİMARİSİNDEN ESİNLENEREK YAPILIYOR
Kategori Sosyal İşler

Yapımı tamamlandığında örnek teşkil edecek olan ve geleneksel Arhavi mimarisinden esinlenerek yapılan Musazade Mahallesi Camii inşaatı hızla sürüyor. Toplamda 200-250 kişinin rahatlıkla ibadetini gerçekleştireceği Camii tamamlandığında yöresel motiflerle bezenmiş dolma taş tekniği ile yöresel dokuya uygun bir yapı ortaya çıkmış olacak.

Caminin bu güne kadar inşasında  hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların desteği olmuştur. Camii Yaptırma Derneği olarak söz konusu inşaatın tamamlanması için toplumun hemen her kesiminden destek alındığını fakat bunun daha da artması ve desteğin sürmesini beklediklerini ifade ettiler. İnşaatı gezen Arhavi Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu ve beraberindeki Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Aytolan  yapılan inşaatı yerinde gördüler. İnşaatın bu hızla sürmesi durumunda belirlenen süreden çok daha önce  cami’nin ibadete açılması planlanmaktadır. Başkan Coşkun Hekimoğlu  52 yıllık mazisi bulunan camimizin son derece kullanışlı, yöresel mimari ön planda tutularak , minaresi ve iç dizaynı  ile  ihtiyaca cevap verilebilir bir Cami’yi  ilçeye kazandırıyoruz… Emeği geçen bir çok hayırsever vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız var. İnşaallah kısa bir zaman içerisinde hizmete girecektir.” Dedi.  Caminin Dernek yönetimi de, bugüne kadar yapılan yardımlardan ötürü tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, bu yardımın ve desteğin artarak devam etmesi temennisinde bulundular.