27.04.2018 Son güncelleme: 26.04.2018, 10:32

LAZZONİ’DEN ARHAVİ’DE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ, 30 ADET BİLİM SETİ DAĞITILDI

YOUNG GURU ACADEMY – LAZZONI - ARHAVİ BELEDİYESİ – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK ÇALIŞMASI YOUNG GURU ACADEMY – LAZZONI - ARHAVİ BELEDİYESİ – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK ÇALIŞMASI

Arhavi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye’nin tanınmış firmalarından Lazzoni Mobilya ile ilçemizde anlamlı bir projeye imza atıldı. Kavak Nuri Özaltın 75. Yıl İlk/Ortaokulu’nda inovasyon ve teknoloji alanında adından söz ettiren YGA – Young Guru Academy’nin geliştirdiği bilim setleri dağıtıldı. Lazzoni Mobilya firması sahiplerinden ve Arhavi’nin önemli iş adamlarından olan Efe Kababulut’un önderliğinde koordine edilen projede küçük yaşlardan itibaren öğrencilere bilimi sevdirmek amaçlanıyor.

Nuri Özaltın 75. Yıl İlkokulu’nda gerçekleşen programda Endüstri Mühendisi Kababulut ve YGA gönüllülerinin yardımıyla öğrenciler otonom araba, sensörlü lamba gibi deneylerle görünen teknolojik aletlerin çalışma mekanizmasını izleyerek keyifli dakikalar yaşadılar. Çocuklara bilim sevdirmek için seferber olunması gerektiğinin altını çizen Arhavili iş adamı Kababulut: “Her çocuk keşfetmeyi ve öğrenmeyi kolaylaştıran güçlü bir merak dürtüsü ile doğuyor. Büyürken sıkça duydukları, “içini açma bozarsın”, “elleme çarpılırsın”, tembihleri ile merakları farkında olmadan korkuya dönüşüyor. Biz çocukların doğasında olan merak dürtüsünü törpülemek yerine artırmayı, çocuklara bilimin kolay ve eğlenceli olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen dağıtım programının ardından Kababulut ve yanındakiler Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette iş adamı Kababulut dağıtılan bilim setleriyle ilgili Başkan Hekimoğlu’na açıklamalarda bulundu. Arhavili bir hemşerimiz olması nedeniyle yüzünü memlekete dönmüş genç kardeşimiz Efe Kababulut’un ilçedeki sosyal sorumluluk projesinde yer almasından gurur duyduğunu belirten Başkan Hekimoğlu, Kababulut ve YGA gönüllülerine ilçe adına yapmış oldukları bu çok önemli proje için teşekkürlerini iletti. Böylesi anlamlı bir projeyi memleketi Arhavi’de atmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren iş adamı Kababulut ise, Arhavi’ye desteklerinin her zaman süreceğini söyledi. Ziyaret çekinilen fotoğraflarla son buldu.

Son Düzenlenme Perşembe, 12 Nisan 2018 11:30