27.04.2018 Son güncelleme: 26.04.2018, 10:32

ARHAVİ SAHİL DOLGU ALANINDA ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

SÖZ KONUSU ALANDA HACILAR MAHALLESİ DOĞUKENT MEVKİİNDE ÇALIŞMALAR START ALDI SÖZ KONUSU ALANDA HACILAR MAHALLESİ DOĞUKENT MEVKİİNDE ÇALIŞMALAR START ALDI
Kategori Fen İşleri

İlçemizin önemli projeleri arasında yerini alan Arhavi Sahil Dolgu Alanı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlçe halkının hizmetine sunulmak üzere yürütülen çalışmalarda Hacılar Mahallesi Doğukent mevkiinde 1. etap peyzaj çalışmaları start aldı.

Sahil dolgu alanı projesinin Doğukent kısmındaki Hacılar Mahallesi bölgesinde yer alan dere boyunca imar yolu ve çevre düzenlemesi çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni sosyal donatı alanlarının da yapılacağı bölgeden çıkacak olan toprak ve moloz yığınları ise bertaraf edilerek ilçe halkının hoşça vakit geçirebileceği yeşil alanlar ortaya çıkarılacak.

Mevcut Hacılar Deresi’nin by-pass kanalı olarak bilinen güzergâhı boyunca Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kanal ıslahı ve demir bariyerlerin yapıldığı bölgede sağlı – sollu bordür çalışması yapılacak. Doğukent bölgesinde yer alan Hacılar Deresi boyunca yaya yolu yapılacağını ve bu yolu tamamlayacak olan imar yoluyla apayrı görünüme kavuşturularak bölgenin çehresinin değiştirileceğini belirten Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, yine Hacılar Mahallesi’nde inşa edilecek olan Sahil Cami için gerekli zemin çalışması tamamlandığının da altını çizdi.

Bu kategoriden diğerleri: HAYALDİ GERÇEK OLDU »