16.11.2018 Son güncelleme: 16.11.2018, 11:23
Kategori Duyurular

Son günlerde yazılı ve görsel basın yayın organlarında Arhavi ve Hopa ilçe sınırı sahil güzergâhında bir çöp sorunu olduğu ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler ortaya çıktığı belirlenmiştir.

Her türlü çevre hassasiyetini gözeterek çöp toplama ve depolama görevini büyük bir titizlikle yerine getiren Arhavi Belediyesi, Karadeniz bölgesinin çöp sorununa çözüm bulmak amacıyla devletimiz öncülüğünde yürütülen çöplerin düzenli depolanması ve geri dönüşümü ile ilgili çalışmalar kapsamında, Artvin ve çevre ilçelerini kapsayan,  (ÇOKAP) Çoruh Havzası Kalkınma Birliği ve Rize ve çevre ilçeleri kapsayan, Kaçkar Katı Atık ve İtfaiye Birliği (KAÇKARBİR) üyesidir.

İlçenin doğu yakasında Arhavi ve Hopa ilçelerinin 1980 yılından sonra çöp depolama alanı olarak kullandığı bölgede, 2015 yılında gerçekleşen aşırı yağışlar nedeni ile oluşan sel ve toprak kayması onucunda, çöpler vahşi depolama alanından sahil güzergâhına akmış ve çevre için olumsuzluk oluşturmuştur.

Söz konusu haberlerde belirtilen konu bu toprak kayması sonucu oluşan olumsuzluk ile ilgili olup, üç yıl öncesine ait bir olaydır. Arhavi Belediyesinin halen bu bölgede herhangi bir çöp depolama alanı bulunmamaktadır.

Arhavi belediyesi çöp depolama bölgesi olarak ilçenin batı yakasında, Güngören taş ocağı mevkiinde bulunan çöp depolama alanını kullanmaktadır. Söz konusu bölgede çöpler düzenli olarak toplanmakta ve üzerleri örtülmektedir.

Arhavi Belediyesi gerek ÇOKAP ve gerekse KAÇKARBİR platformu içerisinde Karadeniz bölgesinin çöp sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılan çalışmalarda aktif olarak yer almakta, vahşi depolama sisteminden, modern depolama ve geri dönüşün projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Söz konusu projeler hayata geçirildiğinde, halen vahşi depolama alanı olarak kullanılan bölgeler rehabilite edilecek, çevre doğal yapısına kavuşturulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Son Düzenlenme Perşembe, 15 Mart 2018 15:17