17.10.2018 Son güncelleme: 17.10.2018, 11:01

12 MART ARHAVİ’NİN KURTULUŞU TÖRENLE KUTLANDI

ARHAVİ’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILDÖNÜMÜ ARHAVİ’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100. YILDÖNÜMÜ
Kategori Resmi Törenler

Arhavi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü yapılan tören ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlanıyor. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan 12 Mart Arhavi’nin Kurtuluşu törenine, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edildi.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu,  kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi partvi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreni sonrası Arhavili veteran atletlerinden Zafer şahin 100. Yıl nedeniyle  gerçekleştirmiş olduğu koşusunu Atatürk anıtı önünde alkışlarla tamamladı. Buradaki tören  Arhavi Belediyesi’ne ait hizmet araçlarının şehir içi kortej geçişi ile sona erdi. Programa İlçe Kapalı Spor Salonu’nda devam edildi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ilçe protokolünü belediye başkanlık makamında ağırladı. Ardından törenin yapılacağı yer olan İlçe Kapalı Spor Salonu’na geçen protokol üyeleri, kutlama programında hazır bulundular. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.(Konuşma metni aşağıda) 12 Mart Arhavi’nin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu yaptığı konuşmada, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi hep birlikte bir bütün olarak yaşadığımız tarihi günlerimizden biri olduğunu dile getirdi. Törende rontlar, halkoyunları gösterileri ve  ilk, orta ve lise öğrencileri tarafından şiirler ve günün anlamını belirten konuşmalar yapıldı. Okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 12 Mart Arhavinin Kurtuluşunun 100.yılı münasebetiyle bu güne özel Arhavili şair ve yazar olan Galip Kurdoğlu’nun yazmış olduğu şiiri okundu.  Program, Güreş ve Karate  gösterisi, müzik dinletisi ile Artvin  halkoyunları gösterisiyle devam etti.

Son Düzenlenme Pazartesi, 12 Mart 2018 16:48