27.05.2018 Son güncelleme: 26.05.2018, 10:06
ÇÖPLER GELİŞİ GÜZEL DEĞİL KONTEYNERE ATILMALI ÇÖPLER GELİŞİ GÜZEL DEĞİL KONTEYNERE ATILMALI
Kategori Sosyal İşler

Arhavi Belediyesi temizlik işleri ekibi şehrin muhtelif yerlerinde bulunan çöp toplama noktalarının temiz ve sağlıklı olması için kireçleme yöntemiyle düzenleme yapıldı.

Özellikle çöplerin amacına uygun poşetlenmiş haliyle konteynırlara bırakılması durumunda çöp noktalarında oluşan kötü koku ve görüntüler bertaraf edilmiş olur. Bu anlamda vatandaşlarımızın günün belli saatlerinde çöpün konteynıra konulması durumunda bu oluşan kötü görüntü olmayacağı gibi çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olur. Kovalara konmayıp da dışarıya bırakılan çöpler sokak hayvanları tarafından dağıtılıp çevreye yayıldığı gibi bu tip yerlerde sağlık koşulları elverişsiz hale gelmiş olur.

Belediye ekipleri yapmış oldukları bu çalışmalarla (kireçleme) halk sağlığını tehdit edecek durumları ortadan kaldırmak için belirli zamanlarda bu çalışmayı hayata geçirmektedir. Usulüne uygun çöplerin konteynıra koyulmaması durumunda meydana gelen bu çevre sorununa tüm vatandaşların sorumlu bir birey olarak hassasiyet göstermeleri, göstermeyenleri de uyarmaları önemlidir.

Son Düzenlenme Salı, 20 Şubat 2018 15:11