18.02.2018 Son güncelleme: 16.02.2018, 8:32

KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KANSER KONUSUNDA HALKI BİLİNÇLENDİRİYOR ARHAVİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ KANSER KONUSUNDA HALKI BİLİNÇLENDİRİYOR
Kategori Genel Haberler

Arhavi toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde çalışan doktor, hemşire, sağlık personeli 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla tüm ilçede kamu kurum ve kuruluşlarda ve halka açık toplu alanlarda kanser konusunda bilinç ve farkındalığı arttırmak için önemli çalışma içersinde. Toplum sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Merve Çelenk koordinasyonunda şehrin çeşitli yerlerinde stantlar açılmakta ve halk eğitimleri yapılmaktadır.

Bu anlamda tüm Türkiye’de olduğu gibi Arhavi’de de sorumlu hekim ve beraberindekiler “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla önemli sağlık çalışması yapılmaktadır.  Ekip Cumhuriyet Meydanında açmış olduğu sağlıklı yaşam aracı sayesinde halka afiş, broşür ve video konferans yöntemiyle halkı bilgilendirmenin yanı sıra kamu kurumlarını da gezerek kanser ve kanserin çeşitleri konusunda eğitici ve öğretici bilgiler vermektedirler. Kolon, rahim ağzı ve meme kanserlerine yönelik bilgilendirmeler öncelik sırasında.

Sorumlu hekim Merve Çelenk özellikle bu üç kanser çeşidi ile ilgili halkın bilinçlendirilmesi adına Aile Hekimliklerine davet ettiklerini ifade etti.  Bu anlamda Arhavi Toplum Sağlığı Merkezinde kolon ve rahim ağzı, tanı tetkik ve muayeneleri ücretsiz yapılmaktadır. Hekim Merve Çelenk, “bizim için öncelik her zaman toplumumuzun sağlığıdır ve umuyoruz ki halkımıza da bu bilinç ve farkındalığı kazandırabiliriz. Hepimiz artık kanserden değil de geç kalmaktan korkmamız gerektiğini bilmeliyiz ve son olarak unutmayalım ki  ‘Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ “  dedi.  Arhavi Toplum Sağlığı merkezi çalışma grubunun tanıtıcı ve eğitici ve bilgilendirme faaliyetlerine Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da destek verdi. Bu konuda gerekli erken tanı ve teşhisin yapılması için vatandaşların Arhavi Toplum Sağlığı Merkezine gidip kontrolden geçmelerini ifade etti.

Son Düzenlenme Salı, 06 Şubat 2018 15:31