19.11.2018 Son güncelleme: 19.11.2018, 8:03

DİKYAMAÇLILAR (KAMPARONALILAR) FARKINI HİSSETTİRDİ

KÖYLÜLER ANKARA DA KAHVALTIDA BULUŞTU KÖYLÜLER ANKARA DA KAHVALTIDA BULUŞTU
Kategori Genel Haberler

2015 yılında Dikyamaç Köyünde kurulan DİKYAMAÇ KÖYÜ Kalkındırma, Eğitim, Kültür,Sanat, Turizm, Müze Geliştirme ve Dayanışma Derneği ( DİKYAMAÇDER ) Ankara’daki ilk etkinliğini Dikmen Keklik Pınarı ARTVİN EVİ – Livane Restaurantta kahvaltı düzenleyerek 04 Şubat 2018 Pazar günü gerçekleştirdi. Etkinlik, yaklaşık 300 kişilik her yaştan katılım ile gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maksut Coşkun’un bir konuşma yaparak Köyleri ile ilgili daha yararlı işler yapabilmek ve tüzük maddelerindeki icraatları gerçekleştirebilmek için derneğe katılım ve destek istedi.

Köy Muhtarı İdris Numanoğlu’da kısa bir konuşma yaparak yöre gelişimine destek olacak her etkinliğe destek verileceğini ve Köy mensupları ve sonradan köylerine katılanları çalışmalarına destek olmaya çağırdı. Birlik ve beraberliğin sağlanması, akraba, eş, dost, hemşericilik dayanışması adına bu yıl ilki gerçekleştirilen organizasyonda hatırı sayılır katılımcı olması ve bunların tamamının Dikyamaç (kamparona) köyünden olmaları dikkat çekici idi. Köylüler Kahvaltı sonrasında Ankara’da tulumun ve kemençenin sesini epeyce duyurdular. Geleneksel laz kültürünün ve oyunlarının tulum ve kemençe eşliğinde halaylar ve horonlar oynayarak hakkını verdiler.

Etkinlik bir sonraki organizasyonun daha çok katılımcı ile yapılabilmesi için Dikyamaç Köylülerinin derneğe maddi manevi destek olmaları talebi ile sonlandırıldı.