22.07.2018 Son güncelleme: 20.07.2018, 7:21

HACILAR VE KALE MAHALLESİ DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

MAHALLELERDE KANAL DUVAR VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI YAPILACAK MAHALLELERDE KANAL DUVAR VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Kategori Fen İşleri

Artvin Devlet Su İşleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından Aşağı Hacılar Deresi Yalıkent ve Petrol Ofisi bölgesi ile Kale Mahallesi Fen Lisesi Bölgesi olarak da bilinen dere yatakları boyunca yüklenici firma tarafından köprü duvar ve kanal çalışması yapılacaktır.

Söz konusu bölgelerde yapılacak çalışma ile ilgili firma yetkililerine yer teslimi yapılmış olup çalışmalara başlanacaktır. Firma yetkilileri belediye sınırlarında olması nedeni ile çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’yla görüş alışverişinde bulundular.

Yüklenici firma çalışmalarına belediye Fen İşleri müdürlüğünün koordinesinde ilk etapta dere yataklarının genişletilmesi ve düzenlenmesi ardından kanal yapılarak yüksek duvarla taşkın suyun önlenmesi sağlanacaktır. Özellikle A.Hacılar Deresi Petrol Ofisi ve Yalıkent civarı olarak da bilinen bölgede dere ıslahının yanında mevcut 3 adet köprü yükseltilecektir. DSİ 26.Bölge müdürlüğü tarafından ihale edilen projeler Arhavi Belediyesi’nin söz konusu çalışma yapılacak bölgelerin yer teslimi yapmasıyla en kısa zamanda tamamlanacaktır.