16.10.2018 Son güncelleme: 15.10.2018, 8:42

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ PROJESİ

YENİ BELEDİYE HİZMET VE AVM  BİNASININ ISITMA SİSTEMİ MODERN YÖNTEMLE YAPILACAK YENİ BELEDİYE HİZMET VE AVM BİNASININ ISITMA SİSTEMİ MODERN YÖNTEMLE YAPILACAK
Kategori Fen İşleri

Arhavi belediyesinin iddialı projelerinden biri olan Belediye Hizmet Binası ve Alışveriş Merkezi projesinin teknik toplantıları devam ediyor. Çok yakın zamanda temeli atılacak olan binanın ısıtma sistemi en son teknoloji ile yapılması gündemde. Konu ile ilgili belediye başkanlık makamında ilgili teknik elemanlar ve başkan Coşkun Hekimoğlu ile sistem masaya yatırıldı. Buna göre; Arhavi Belediyesi Hizmet Binası ve Alışveriş Merkezi’nin   ısıtma ve soğutma sistemi VRF Isıtma denilen bir yöntemle gerçekleştirilecektir.

Vrf  Sistemi basit olarak bir dış üniteye bağlı çok sayıda hassas kontrole sahip ve birbirinden bağımsız çalışan iç üniteler gurubudur. Hem ısıtma hem  de soğutmada kullanılabilen, katı yakıtlara göre çok daha verimli ve ekonomik olan bir sistemdir. Sistem -5 derecede dahi çalışabilmektedir. Bu sistemin en büyük özelliği klima dış ünitelerinin yarattığı ve her bir ofisin dışında olan çirkin ve karmaşık görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaktır.

Belediye hizmet binasında bu sistemden 3 adet düşünülmektedir. Dükkanlar için ayrı, ofis katları için ayrı ve belediye bölümü için ayrı olacaktır. Binanın iki ayrı girişi olacağı içinde iklimlendirilmiş  havayla dış ortam havasını birbirinden ayıran hava perdeleri de yapılacaktır. Sistem uzun vadede karlı, modern ve çevreci bir sistemdir. Avm’lerde, plazalarda, otellerde ve diğer toplu yaşam alanlarında kullanılan en son teknolojiyi  Arhavi belediyesi hizmet binası ve ofis, AVM'lerden oluşan bu binaya da kazandırılması planlanmaktadır.

Son Düzenlenme Cuma, 26 Ocak 2018 23:21