16.07.2018 Son güncelleme: 13.07.2018, 11:31

TAKSİ DURAKLARI YENİLENİYOR, NÖBETÇİ TAKSİ DURAĞI SİSTEMİ GELİYOR

TÜM DURAKLARA GELENEKSEL VE YÖRESEL MİMARİ UYGULANACAK TÜM DURAKLARA GELENEKSEL VE YÖRESEL MİMARİ UYGULANACAK
Kategori Sosyal İşler

Arhavi’nin şehir içi ulaşımında önemli yeri olan Taksi durakları modern ve çağdaş duraklar haline getiriliyor. Bu hale getirilirken de özellikle duraklar Geleneksel mimari ile şekillendirilecek. Yöresel Arhavi Mimarisinin konu edileceği çalışma ile ilgili olarak belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu Taksici esnafı ile bir araya gelerek, projeyi hayata geçirileceğini söyledi.

Mevcut birçok taksi durakları elverişsiz halde ve hiçbir konforu olmayan tamamen hizmet noktası olarak çalışmayı sürdüren bu işletmelere yeni kavram getirilecek.  İç içe dar ve taksici esnafına bile yeterli olmayan duraklar nedeniyle verimli bir hizmet sağlanamamaktaydı.  Tasarlanan yeni Taksi durakları ile mevcut kabin sisteminden çıkılıp, yaklaşık 2.5 m* 4.00 m ebadında zemine oturtulmuş ve geleneksel mimariye benzetilmiş duraklar olacak. Ahşap üzerine dolma taş tekniği uygulanacak yeni duraklar tıpkı Arhavi evleri mimarisine dönüştürülecek. Böylece şehre gelen yerli ya da yabancı kişilerin taksi duraklarından ilk olarak Arhavi kültürünü tanımış olacak.   Yenilenen taksi durakları sayesinde  hem görsel bir değişiklik kazanmış olmakla beraber, şoför esnafının da vatandaşa daha rahat ve konforlu hizmet vermiş olacak.

Taksi durakları ile ilgili yapılan değişim ve dönüşümle beraber, belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu taksici esnaflar, Şoförler odası ve Esnaf Sanatkârlar odası ile birlikte yapılacak ortak bir çalışma ile artık şehirdeki mevcut taksi duraklarına günün özellikle gece saatlerinde nöbetçi taksi durağı sisteminin getirilmesi üzerinde çalışılacağını söyledi. Böylece gece sabaha kadar nöbetçi taksi durağı vatandaşa hizmet etmiş olacak. Başkan Hekimoğlu “konuyu işin muhatabı olan Taksici esnaflarımızla ele alacağız ve çözümünü sağlamış olacağız. Bu konuda belirgin bir ilerleme sağlandığında projeyi hayata geçirmiş olacağız” Dedi.

Bu kategoriden diğerleri: ÇÖP NOKTALARI KİREÇLENİYOR »