13.12.2017 Son güncelleme: 11.12.2017, 2:08

MUSAZADE MAHALLESİ CAMİİ YAPIMINA BAŞLANDI

CAMİNİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ YÖRESEL MİMARİ İLE YAPILACAKTIR CAMİNİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ YÖRESEL MİMARİ İLE YAPILACAKTIR
Kategori Genel Haberler

1965 yılında yapılan Musazade Mahallesi Kazım Kurdoğlu Caddesi üzerinde bulunan Musazade Mahallesi Camii yıkılarak yeniden yapılacaktır. Geleneksel Arhavi mimarisine uygun yöresel dolma taş yöntemi ile camii yapılmış olacak.

Toplamda 200-250 kişiyi rahatlıkla alacağı kapasite ile yeni bir görünüm halini almış olacak. İçerisinde tamamen ahşap üzerine mimari planlanacak asma tavanla birlikte 150 m2 lik bir alan oluşturulacak. 52 yıldır kullanılan cami yeterince deforme ve bakımsızlık nedeniyle yenisinin yapılmasına karar verildi.  Musazade Mahallesi Camii Yaptırma Derneği tarafından öncülük edilen ve hayırsever vatandaşların bağış yoluyla tamamlanacağından en kısa sürede bitirilmesi planlanmaktadır.  Temmuz ayında yıkılan camii inşaatının yapımı devam ediyor. Camii yaptırma Derneği tarafından Arhavi ve yöre insanının desteğini beklediklerini ifade ettiler.

Son Düzenlenme Salı, 28 Kasım 2017 15:59