19.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

BAŞKAN COŞKUN HEKİMOĞLU ŞEHİRCİLİK ŞURASI'NDA

ŞEHİRCİLİK ŞURASI GENEL KURULU BUGÜN KÜLLİYEDE TOPLANDI ŞEHİRCİLİK ŞURASI GENEL KURULU BUGÜN KÜLLİYEDE TOPLANDI
Kategori Genel Haberler

Ana teması "Şehircilikte Yeni Vizyon" olan Şehircilik Şurası'nın Genel Kurulu, Dünya Şehircilik Günü olan 8 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Külliye'de gerçekleştiriliyor.  Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu Şehircilik Şurası'na katılmak üzere Ankara’da bulunuyor.

Şehircilik Şurası'nın ana başlıklarını "Şehirlerimizde Kimlik Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" konuları oluşturuyor. Genel Kurul'a 300'ü akademisyen, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütlerinden katılım olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şura kararlarının yer aldığı sonuç bildirisini açıklayacak.

Şura, planlama, çevreye duyarlı yerleşme ve yapılaşma konularında faaliyet gösteren kurumlar ve yerel yönetimlerin yapacakları iş ve hizmetlerin yol haritası olacak.

2009 yılında düzenlenen Kentleşme Şurası sonuçları kapsamında; 151 kurum ve kuruluştan 500 uzmanın katılımıyla hazırlanan ve 2010 yılında kabul edilen “Kentsel Gelişme Stratejisi Belgesi (KENTGES) şuranın ana omurgasını oluşturacak.

Şurada alınan kararlar Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 yılını hedef alan Türkiye'nin şehirleşme ve imar vizyonunu belirleyecek.

Son Düzenlenme Çarşamba, 08 Kasım 2017 16:22