13.12.2017 Son güncelleme: 11.12.2017, 2:08

ŞEHİRİÇİ ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

ÇALIŞMALAR ŞEHRİN HER  NOKTASINDA DEVAM EDİYOR ÇALIŞMALAR ŞEHRİN HER NOKTASINDA DEVAM EDİYOR
Kategori Fen İşleri

Arhavi Belediyesi Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler şehrin birçok noktasında altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Gün içerisinde şehrin 4-5 noktasında gerek altyapı, gerek üstyapı ve gerekse çevre düzeni ile ilgili ekipler yoğun bir çalışma içerisinde. Bir çok noktada yapılan çalışmalar ile ilgili  incelemeler yapan belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu  şehrin her noktasında alt ve üstyapı çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ettiriyoruz. Altyapı noktasında bazı mahalle ve caddelerde  ek çalışmalar yaparak özellikle yoğun yağışlı havalarda sorunların çözümüne önemli katkı sunacak” dedi. Başkan şehrin belli başlı mahalle ve caddelerinde  altyapısı tamamlanmış ve hemen akabinde bu noktaların üstyapısını da hızla bitireceklerini sözlerine ekledi.

Boğaziçi Mahallesi Kanuni caddesi Kilit Taşı  Çalışması Yapılıyor…

Boğaziçi Mahallesi Kanuni Caddesi, İmam hatip Lisesi olarak bilenen bölgede kilit taşı çalışması hızla sürüyor. İnşaatlaşmanın en yoğun olarak yaşandığı  bu bölgede altyapı sorunu hızla çözülmekte. Cadde üzerinde yeni altyapı bağlantıları da yapılacak. Hizmete yeni giren İmam Hatip lisesi ile birlikte altyapısı çözülen kanuni caddesi boyunca kilit taşı çalışması başlamış durumda. Yaklaşık 200 bin metrekareyi aşan bir kilit taşı çalışması şehrin  genelinde uygulandı. Ve uygulanmaya da devam ediyor.

Musazade Mahallesi Millet Cadesi Altyapı Çalışması

Öte yandan Musazade Mahallesi Millet Caddesi olarak da bilenen bölgede özelikle son yağışlarda meydana gelen su baskınlarını önlemek amacıyla cadde üzerinde 200’lük borular döşenerek mazgallar yapılmakta ve şehrin ana altyapısına bağlanmakta. Birkaç noktada yapılacak olan bu sistemde cadde boyunca gelecek yağmur sularının şehir merkezine gelmesi büyük ölçüde önlenmiş olacak. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen yoğun yağışlarda söz konusu cadde üzerinde taşkın meydana gelmiş bu bölgedeki esnafları ve konut alanlarını tehdit etmişti.  Bu çalışmayla cadde üzerinde zarar gören iş yerleri de su baskını riski ortadan kalmış olacak.

PTT Arkası  Altyapı ve Üstyapı Çalışmasına Başlanıyor

Yine Musazade Mahallesi Barış Öztür Caddesi PTT arkası olarak bilinen bölgede altyapı sistemi tamamen değiştirilerek kanal bağlantıları daha verimli bir şekilde çözüme kavuşturulacak çalışma başlıyor.  Buraya özellikle yamaçlardan gelen yağmur ve su baskınlarının bertarafı için düzenlemeler yapılmakta. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte üstyapı çalışmaları başlatılacak ve cadde komple betonlanacak.

Çevre Düzenlemeleri Park Bahçe Çalışmaları Sürüyor

Fen işlerine bağlı çevre ekipleri de şehrin ana caddelerindeki orta refüjleri ve meydanlardaki otların temizlenerek güzel bir görünüme kavuşması sağlanıyor. Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen ve görsellik kazandıran ana caddelerdeki ışıklandırma sisteminin sağlıklı ve verimli  hizmet vermesi için kontroller  yapılmaktadır. Yine şehir içi elektrik altyapısının yer altına alınması nedeni ile Aşağı Hacılar Mahallesi Doğukent mevkii ne kadar olan yol boyunca sökülen kilit taşlarının tekrar onarılması çalışması yürütülmektedir. Ana yol boyunca yapılan bu çalışmalar hızla tamamlanıp yayaların daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanmasına en kısa zamanda hizmetlerine sunulacaktır.

Son Düzenlenme Pazartesi, 23 Ekim 2017 15:14