13.12.2017 Son güncelleme: 11.12.2017, 2:08

ULUSLAR ARASI FESTİVALLER BİRLİĞİ TOPLANTISI ERZURUM DA YAPILDI

ARHAVİ FESTİVALİ İLE BİRLİKTE 50’Yİ AŞKIN FESTİVAL  ERZURUMDA BİR ARAYA GELDİ ARHAVİ FESTİVALİ İLE BİRLİKTE 50’Yİ AŞKIN FESTİVAL ERZURUMDA BİR ARAYA GELDİ
Kategori Kültür-Sanat

2017 Yılı Uluslar arası Festivaller Birliği 2. Dönem toplantısı 6-7-8 Ekim tarihlerinde Erzurum’da yapıldı. Erzurum Büyük Şehir Belediyesinin ev sahipliğinde  Palandöken’de yapılan toplantıya, belediye başkanları, federasyon, dernek  kurum ve kuruluşların festival direktörlerinden oluşan 50’yi aşkın katılımcı yer aldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Uluslar arası Festivaller Birliği başkanı Atila İpek, Türkiye Halkoyunları Federasyonu başkanı Gürhan Ozanoğlu, K.K.T.C. Halkoyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, K.K.T.C Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu, CİOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, Kuzey Kıbrıs Tatlısu ve Beyarmudu Belediye Başkanları, Aziziye Belediye başkanı toplantıya katılanlar arasında olanlardı. Toplantının açılış konuşmasını Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptı. Sekmen “Türkiye’nin en önemli ve büyük festivallerin temsilcilerini Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Evsahibi olarak ağılamaları nedeniyle bütün festivaller birliği üyesi kuruluşlar büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen’e hediyeler ve plaketler sunuldu.

Toplantının gündem konuşmalarını yapan birlik başkanı Atila İpek, kuruluşundan bugüne her geçen gün büyüyerek ve çoğalarak güçlü bir birlik haline gelen  derneklerinin kültür, sanat ve sosyal alanda toplumda önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, Uluslar arası festivaller birliğinin amacı ve kapsamının çok geniş olduğunu dile getirdi.  Ülke  tanıtımına, ülkeler arası kültür alışverişine önemli  destek unsuru olduğunu dile getiren  başkan İpek, “bugün burada ülkemizin ve yurt dışından bir çok festivallerin bir arada olduğunu görüyoruz. Yılda 2 kez  toplanarak festivallerimizdeki eksiklerimizi,  yapılması gerekenleri ve koordinasyonu sağlamak adına faydalı toplantılar yapıyoruz. Yıl içerisindeki bir çok festivallere gözlemciler gönderiyoruz. Amacımız daha organize daha profesyonel bir konsepte festivallerimizi icra etmektir.”dedi.

Birlik toplantısının 3 gün sürdüğü Erzurumda’ki buluşmada  toplantıda Tüm festival üyeleri söz alarak 2017 yılında yapmış oldukları festivalleri anlatarak,  özellikle uluslar arası boyutunda  yapılan çalışmaları rapor ettiler.  Toplantı da özellikle festivallerin  el sanatları ve geleneksel kültürün ön plana çıkarması için çaba harcamaları istendi ve bu yönde görüş bildirildi.  2018 yılında yapılacak olan festivallerin tarihleri ve faaliyetleri  ayrıca kurulda görüşüldü.  Arhavi Festivali için söz alan  Festival genel koordinatörü Bilgi Özkara 2018 yılında 46.sı yapılacak olan Uluslar arası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bilgi verdi. Özkara önümüzdeki yıl Arhavi festivalinin 29-30-31 Ağustos-1-2 Eylül tarihleri arasında  5 gün olarak yapılacağını açıkladı.  Festivalin özellikle ilk 3 günü kültürel ve sanatsal faaliyetlerle programlanacağını , uluslar arası katılımcıların  bu tarihlerde aktif bir şekilde değerlendirileceğini dile getirdi.  Bu anlamda katkı sunan, festivaller birliği’ne, cioff’a ve halkoyunları federasyonuna teşekkür etti.

Son Düzenlenme Pazartesi, 09 Ekim 2017 10:38