21.08.2017 Son güncelleme: 20.08.2017, 6:39

GENÇLER TÜRKİYE HALK OYUNLARI FİNAL YARIŞMASI ARHAVİ’DE BAŞLIYOR

FİNALLER ÖNCESİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ FİNALLER ÖNCESİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
Kategori Kültür-Sanat

Arhavi’de düzenlenen Gençler Türkiye Halk Oyunları Final Yarışması bugün yapılan kortej yürüyüşüyle start aldı. 11-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Arhavi’de yapılacak olan Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dal Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına 33 ilden 1000’i aşkın genç katılıyor.

Ekiplerin katılımıyla Atatürk anıtına çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardında ilçe merkezinde yapılan kortej yürüyüşü ile final programı resmi olarak başlamış oldu. Geniş bir katılımla yapılan kortej yürüyüşünün ardından sahil dolgu alanındaki havuzlu parkta ekipler üçer dakikalık gösteri yaptılar.

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu; ‘’İlçemiz yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonası ilçemizin tanıtımı açısından oldukça önemli bir organizasyon. Bu önemli organizasyon için ülkemizin 33 ilinden gelen ekipler derece sahibi olmak için ter sahne alacaklar. Kültürlerin buluştuğu bu organizasyonda asıl amaç birlik ve beraberliği pekiştirmek ve bir arada olmaktır. Bu manada Gençler Türkiye Şampiyonasına katılan tüm ekiplere başarılar diliyorum” dedi.

Bu önemli organizasyon öncesinde tüm hazırlıkları tamamlayan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu(THOF) ve Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü (ABGSK) yetkilileri organizasyona hazır olduklarını bildirdiler.

Tüm halkımız 12 ve 13 Ağustos günleri ekiplerin sunacağı gösterileri izlemeye Arhavi Gösteri Merkezi’ne davetlidir.

Son Düzenlenme Pazartesi, 14 Ağustos 2017 09:34