24.10.2017 Son güncelleme: 23.10.2017, 12:51

ORGANİK ÇAY TARIMINA GEÇİŞ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TOPLANTI OTEL ÖZAY TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ TOPLANTI OTEL ÖZAY TOPLANTI SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ
Kategori Genel Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ÇAY-KUR tarafından Arhavi’de “Organik Çay Üretimine Geçiş Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıya Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın,   Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, ÇAY-KUR yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Otel Özay toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda önümüzdeki yıl uygulanması planlanan organik çağ tarımı ve organik gübre kullanımı konuları ele alındı. Çay üreticilerinin yeni uygulama ile ilgili bilinçlendirilmesi adına yapılan çalışmalar ile çay üreticilerinin endişeleri  giderilmeye çalışılırken, üretim ve gübrelemede uygulanacak yöntemler konusunda bilgiler verildi. Toplantıya katılan çay üreticileri de yetkililere sorular yönelterek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Organik Çay tarımı ilk etapta Giresun’un Eynesil ilçesi, Trabzon’un Of ilçesi, Rize’nin İkizdere, Çayeli, Hemşin, Fındıklı, Çamlıhemşin, Ardeşen, Artvin’in Hopa, Borçka, Arhavi’de 324 bin dekar alanda 76 bin üretici ile başlanması planlanıyor.