23.10.2017 Son güncelleme: 23.10.2017, 6:29
HEKİMOĞLU ‘’ÇALIŞMALARDAN ÖTÜRÜ HALKIMIZA VERMİŞ OLDUĞUMUZ RAHATSIZLIKTAN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLİYORUZ’’ HEKİMOĞLU ‘’ÇALIŞMALARDAN ÖTÜRÜ HALKIMIZA VERMİŞ OLDUĞUMUZ RAHATSIZLIKTAN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLİYORUZ’’
Kategori Fen İşleri

Arhavi’nin hemen hemen her bir köşesinde altyapı üstyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmaktadır. Son yıllarda ilçede meydana gelen aşırı ve düzensiz yağışlar nedeniyle afet boyutuna gelen tahribatlar oluşmuştur. Devletin ve yerel imkanların katkısıyla böyle bir afetin yaşanmaması adına radikal çözümler aranmaktadır. Bunlardan biri de şehrin doğusundaki Hacılar Deresi ıslah ve menfez çalışmasıdır. Çalışma iki ayrı noktada yapılmaktadır. Bunun yanında çevre kirliliği ve görüntüsünü yaşamamak adına özellikle şehrin sahil Atatürk Bulvarı boyunca elektrik hatlarının yer altına alınması işlemi de ayrıca sürmektedir. Yine bunun yanında çevre mahallelerde beton yol istinat duvarları ve sanat yapıları şeklinde yürütülen çalışmalar nedeniyle yoğun bir program sürmektedir.

Şehrin hemen hemen her yerinde bu ve buna benzer çalışmalar sürdüğünden adeta şantiye görünümündedir. Kamu ve yerel yatırımların bir araya geldiği Arhavi’de Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu açıklamalarda bulundu. Başkan Hekimoğlu’’ öncelikle halkımızdan yapılan çalışmalardan ötürü oluşabilecek rahatsızlıklar nedeniyle özür diliyoruz. Arhavi her geçen gün büyüyor. Büyüdükçe ihtiyaçları artıyor ve bu doğrultuda da sorunların çözümünde yeni yatırımları yeni projeleri devreye sokmak mecburiyetindeyiz. Daha sorunsuz daha çalışmalar çağdaş ve modern bir Arhavi için, 2020 ve sonrası için bu çalışmaları yapmak halkımıza hizmet odaklı projeleri hayatımıza geçirmek zorundayız. Elbette ki bu çalışmalar yapılırken halkımızı rahatsız ediyoruz. Özellikle şehrin yoğun olduğu yaz aylarında bu durum kendini iyiden iyiye göstermektedir. Bir kamu yatırımı olan Hacılar Mahallesi’ndeki menfez çalışması ile ilgili gerek DSİ ile gerek yüklenici firma ile çalışmanın hızla tamamlanması için görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Yine Atatürk Bulvarı geçişindeki elektrik hatları yer altına alınması çalışması da hızla tamamlanmaktadır. Şehir merkezinde kilit taşı çalışması çevre mahallerde beton yol, duvar ve alt yapı çalışmaları da ayrıca sürdürülmektedir. Bu konuda tüm halkımızın anlayışına sığınıyoruz. İşlerin tamamlanması için azami çaba ve gayret gösterilmektedir.’’ Dedi.

Son Düzenlenme Pazartesi, 17 Temmuz 2017 16:35