23.10.2017 Son güncelleme: 23.10.2017, 6:29

YUKARI HACILAR MAHALLESİ ÖZKAZANÇLAR MEVKİİNDE FORE KAZIK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE YAŞANABİLECEK TOPRAK KAYMASININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLDU ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE YAŞANABİLECEK TOPRAK KAYMASININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLDU
Kategori Fen İşleri

Yukarı Hacılar Mahallesi ana ulaşım güzergâhı içerisinde yer alan ve Özkazançlar mevkii olarak da bilinen bölgede çalışmalar tamamlandı. Yaşanan afet sonrası büyük bir toprak arazi kütlesinin oynaması nedeniyle söz konusu bölgede zemin etüdü, sondaj çalışmaları ve perde duvar çalışmasının ardından fore kazık çakılması işleminde sona gelindi. Çalışmalar fore kazık çalışmasının ardından aynı bölgede istinat duvarı çalışmasıyla devam edecek.

Arhavi Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucunda çakılan 22 metrelik fore kazıklar sayesinde toprak kaymasının önüne geçilmiş olacak. Yaşanan afet sonrasında bir mahallenin kurtarılması adına çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, fore kazık çalışmasının ardından çok yakında istinat duvarı çalışması yapılacağını belirtti.

Son Düzenlenme Cuma, 14 Temmuz 2017 17:04