17.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

HAMSİLİ EKMEK VE LAZ BÖREĞİ ETKİNLİĞİ BU YIL DİKYAMAÇ KÖYÜ’NDE YAPILDI

8.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİĞE KATILIM BİR HAYLİ YOĞUNDU 8.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİĞE KATILIM BİR HAYLİ YOĞUNDU
Kategori Kültür-Sanat

İlçemizde her yıl geleneksel hale getirilen Hamsili Ekmek ve Laz Böreği Etkinliği, organizasyonu bu yıl Dikyamaç Köyü’nde yapıldı. Dikyamaç Köyü Muhtarlığı, Arhavi Turizm Derneği ve arhavim.net öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ve iş adamlarının desteğiyle 8.si gerçekleştirilen ve yine yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlikte, yapılan birbirinden lezzetli yöresel yemekler dikkat çekti. Oynanan eğlenceli oyunlar ile neşeli anlar yaşandı. Etkinliğe Arhavi Belediye Başkan Vekili H. Tahsin Kurdoğlu, Jandarma Komutanı Musa Engin, İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Aytolan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maksut Coşkun, sivil toplum kuruluşları üye ve temsilcileri, basın mensupları ve toplumun her kesiminden vatandaşlar katıldı.

Hamsili Ekmek ve Laz böreği Etkinliği, bu yıl yine tarihi ve sosyal yapısıyla dikkat çeken bir başka köyümüz olan Dikyamaç Köyü’nde hemşerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Birçok kamu ve sivil toplum kuruluşunun katkı ve desteği sağlanan etkinlikte havanın müsait olması ve tatil mevsimi olması nedeni ile ilçemizde bulunan hemşerilerimizin de iştiraki ile her zamankinden daha yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Etkinliğin Artvin’in ilk ve tek Doğal Yaşam Müzesini içerisinde barındıran alanda yapılmış olması da organizasyona bir başka anlam kattı.

Etkinliğe katılan vatandaşlarımız Doğal Yaşam Müzesi’ni gezme fırsatı bularak, yöremizin kültürel ve tarihi dokusuna da tanıklık etmiş oldular. Etkinlikte sunulan yöresel lezzetlerin yanında oynanan yöresel oyunlar da bir hayli dikkat çekti. Organizasyona katılan Arhavi Belediye Başkan Vekili H. Tahsin Kurdoğlu, böylesine güzel bir etkinlikte hemşerileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, etkinliğe katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Son Düzenlenme Pazartesi, 10 Temmuz 2017 10:01