17.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

ARHAVİ’DE TARİHİ ÇALIŞMA START ALDI

YUKARI HACILAR MAHALLESİ ÖZKAZANÇLAR MEVKİİNDE FORE KAZIKLAR ÇAKILIYOR YUKARI HACILAR MAHALLESİ ÖZKAZANÇLAR MEVKİİNDE FORE KAZIKLAR ÇAKILIYOR
Kategori Fen İşleri

Yukarı Hacılar Mahallesi ana ulaşım güzergâhı içerisinde yer alan ve Özkazançlar mevkii olarak da bilinen bölgede kapsamlı bir çalışma başladı. Yaşanan afet sonrası büyük bir toprak arazi kütlesinin oynaması nedeniyle söz konusu bölgede zemin etüdü, sondaj çalışmaları ve perde duvar çalışmasının ardından fore kazık çakılması işlemi başladı. Afet kapsamında Arhavi Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucunda 22 metrelik fore kazıkların çakılma işlemiyle toprak kaymasının önüne geçilmiş olacak.

Söz konusu bölgeyi bizzat yerinden takip eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Yukarı Hacılar Mahallesi’nde yaşanan afetin ardından bölgenin zemininde oynama olduğunu ve yaşanan bu olumsuzlukların ardından geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını dile getirdi. Bir mahallenin kurtarılması adına çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Hekimoğlu, 22 metre olmak üzere 60 adet fore kazıkların çakılması çalışmalarıyla söz konusu sorunun önüne geçilmiş olacağını belirtti.

Son Düzenlenme Salı, 04 Temmuz 2017 12:01