14.12.2017 Son güncelleme: 11.12.2017, 2:08

YAYLA YOLUNDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

ÇALIŞMALAR İL ÖZEL İDARE EKİPLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR ÇALIŞMALAR İL ÖZEL İDARE EKİPLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR
Kategori Genel Haberler

İlçemiz yaylalarına ulaşımın sağlandığı yol güzergâhında bakım çalışması yapılıyor. İl özel idare ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla ağır geçen kış koşullarında kapanan bölgeler ulaşıma elverişli hale getirilmeye çalışılıyor.

Yaz günlerinin hissedilmeye başlandığı şu günlerde doğaseverlerin tatil hedeflerinden biride yaylalar. Yaylalara ulaşımın sağlanması için de her kış mevsiminin ardından olduğu gibi, yayla yollarının bakım onarım altına alınıp ulaşıma açılması gerekiyor.

Bu bağlamda İl özel idare ekipleri, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla yayla yolu güzergâhında bakım onarım çalışmaları yoğun bir şekilde yürütülüyor. Çığ düşen bölgelerde kar temizleme çalışmaları yapılarak yollar ulaşıma açılırken, ilerleyen günlerde temizleme çalışması yapılan bölgelerin stabil hale getirilmesi hedefleniyor.

Edinilen bilgiye göre Demirkapı olarak bilinen bölgede toprak kayması sonucu yol tamamen kapalı durumda. Bu bölgenin açılması için ise iş makineleri ile çalışma yürütülecek.

Son Düzenlenme Pazartesi, 19 Haziran 2017 11:56