28.06.2017 Son güncelleme: 28.06.2017, 6:06

HACILAR DERELERİ KÖPRÜ VE MENFEZ ÇALIŞMASI

DERE YATAĞINA YENİ KANALLAR AÇILIYOR DERE YATAĞINA YENİ KANALLAR AÇILIYOR
Kategori Fen İşleri

Sahil dolgu alanı bitiminde Aşağı Hacılar ve Yukarı Hacılar Mahallelerinden gelen dere yatağının rahatlatılması adına kanal açılıyor. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan çalışma “Kanal Arhavi” adıyla adlandırılacak. Bu işlemle birlikte özellikle Yukarı Hacılar Mahallesi’ndeki dere by-pass edilmiş olacak ve sel baskınlarının önüne geçilmiş olacak. Bunu yaparken mevcut denize bağlantı olan iki kanala ek olarak yolun yarılması suretiyle ikinci bir kanal açılacak ve dere yatağındaki tıkanma ve taşkınların rahat bir şekilde denize ulaştırılması sağlanacak.

Yapımı devam eden Aşağı Hacılar Mahallesi temel açma çalışmasının devamında Yukarı Hacılar Mahallesi deresi için de bu çalışma yürütülecek. Yüklenici firma önümüzdeki günlerde bu çalışamaya da start verecek. Özellikle Aşağı Hacılar Mahallesi deresine bağlantı yapılan kanal yan kol suretiyle yaklaşık 150 metrelik kanal açılacak. Bu kanalın açılması önemli bir rahatlama sağlayacak. Özellikle Yalıkent Bölgesi olarak bilinen bu bölgedeki tıkanma ve taşkınların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca okul bölgesi olarak bilinen Hacılar İlk/Ortaokulu bölgesi de artık sel ve su baskınlarından daha da az zarar görerek kurtarılmış olacak.

Son Düzenlenme Cuma, 16 Haziran 2017 16:48