24.10.2017 Son güncelleme: 23.10.2017, 12:51

AFET KAPSAMINDA ÖZKAZANÇLAR MEVKİİNDE PERDE DUVAR ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

BİR MAHALLENİN KURTARILMASI ADINA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR BİR MAHALLENİN KURTARILMASI ADINA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kategori Fen İşleri

Yukarı Hacılar Mahallesi ana ulaşım güzergâhı içerisinde yer alan ve Özkazançlar mevkii olarak da bilinen bölgede kapsamlı bir çalışma başladı. Büyük bir toprak arazi kütlesinin oynaması nedeniyle söz konusu bölgede zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının ardından perde duvar çalışması başlıyor. Afet kapsamında Arhavi Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucunda çalışmaların tamamlanmasıyla hem toprak kaymasının önüne geçilmiş olacak, hem de bu bölgeden geçecek olan yolun betonlama çalışmasıyla rahatlatılması sağlanmış olacak.

Söz konusu bölgeyi bizzat yerinden takip eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Yukarı Hacılar Mahallesi’nde yaşanan afetin ardından bölgenin zemininde oynama olduğunu ve yaşanan bu olumsuzlukların ardından geniş kapsamlı çalışma başlatıldığını dile getirdi. Bir mahallenin kurtarılması adına çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Hekimoğlu, çalışmaların kısa süre içerisinde bitirileceğini belirtti. Yukarı hacılar mahallesi muhtarı Sedat Şermetoğlu da yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti Başkan Hekimoğlu’na iletti.