17.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

İlçemizde Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

PROGRAM HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASIDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ PROGRAM HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASIDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kategori Sosyal İşler

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde okuyan öğrenciler arasında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi binasında gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Yarışma öncesi Merkez Eski Cami Müezzini Fatih Poyraz tarafından Kur’an-ı Kerim Telaveti ve ilahi okundu. Ardından Jüri üyeliğini İlçe Müftüsü Sadık Havuz, İlçe Müftülük Vaizi Ahmet Koç, Arhavi Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Öğretmeni Refik Yılmaz ve Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musab Akçay’ın yaptığı kız ve erkek kategorilerinde gerçekleşen yarışma başladı. Öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, jüri üyeleri ve konuklar tarafından dikkatle dinlendi. Yarışmacıların Kur’an-ı Kerim’i okumalarının ardından dereceye giren öğrenciler açıklandı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Ramazan ayına denk gelmesiyle ayrı bir mana, ayrı bir özellik kazandığını belirten Başkan Hekimoğlu, dereceye giren öğrencileri tebrik ettiğini dile getirdi.

Yarışmada Dereceye Girenlerin Listesi:

• Kızlar Kategorisi
  1. Dilek GENİŞ (Arhavi Anadolu Lisesi)
  2. Meltem KURT (Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi)
  3. Beyza ATASERT (Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

• Erkek Kategorisi
  1. Muhammet YILDIRIM (Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi)
  2. Volkan ÇAKAN (Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi)
  3. Mustafa Cengizhan İNCE (Arhavi Anadolu Lisesi)