28.06.2017 Son güncelleme: 28.06.2017, 6:06

Dikyamaç Köyü Derneği Konferans Düzenliyor

PROF. DR. MAKSUT COŞKUN VE ÖĞRETİM ÜYELERİ BAŞKAN HEKİMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ PROF. DR. MAKSUT COŞKUN VE ÖĞRETİM ÜYELERİ BAŞKAN HEKİMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
Kategori Genel Haberler

Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından konferans düzenleniyor. 26 Mayıs 2017 Cuma günü Arhavi Halk Eğitim Merkezi binasında “Dantel ve Oya Sanatından Örnekler ve Yöresel El Sanatları Sergisi”nin açılışının hemen ardından  “Karadeniz El Sanatlarına Genel Bakış ve El Sanatlarında Yerel Kalkınma Projeleri” adı altında konferans programı başlayacak. Toplantıya Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maksut Coşkun’un yanı sıra Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feriha Akpınarlı ve Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nursel Baykasoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Prof. Dr. Maksut Coşkun ve diğer akademisyenler konferans öncesi Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu makamında ziyaret ederek düzenlenecek olan konferans hakkında görüş alışverişinde bulundular. Başkan Hekimoğlu Ankara’dan gelen konuklarını kapıda karşıladı. Naim Özkazanç anısına düzenlenen “El Sanatları Yarışması”nda dereceye girenlere ödüllerinin de verileceği konferansta laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından yapılan el sanatları üzerine konuşmaların yapılacağını belirten konuşmacılar, Arhavi’de olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti de belirttiler. Organizasyonun gerçekleşmesinde her türlü çabayı ve koordinasyonu dile getiren Başkan Hekimoğlu ise; organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederek, ilçemize gelen saygın profesörleri ve uzman kadrosunu misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret yapılan hoş sohbetin ardından çekinilen fotoğraflarla son buldu.

Son Düzenlenme Perşembe, 25 May 2017 17:05