23.10.2017 Son güncelleme: 23.10.2017, 6:29

Çayda Yevmiye 100 TL Olarak Belirlendi

FİYAT MESLEK ODALARI, MUHTARLAR BİRLİĞİ VE BELEDİYE TARAFINDAN BELİRLENMİŞTİR FİYAT MESLEK ODALARI, MUHTARLAR BİRLİĞİ VE BELEDİYE TARAFINDAN BELİRLENMİŞTİR
Kategori Genel Haberler

Çay toplama işçiliği sektöründe miktar belirleme konusu ile ilgili toplantı yapıldı. Arhavi Belediyesi, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası, Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Arhavi Ziraat Odası, Arhavi Muhtarlar Birliği yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları, dernek başkanları ve üretici temsilcileri eşgüdümü ile gerçekleştirilen toplantıda çay üretimi ile ilgili bazı kararlar alındı.

Arhavi Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda yüksek fiyatlarla çay toplatılması konusu üzerine konuşan toplantı heyeti tarafından özellikle bu konunun takipçisi olunması gerektiğini, belirlenen fiyat dışındaki ücretlere yasal işlem başlatılması gerektiğini belirtti ve çay üretimi doğrultusunda işçiler için gündelik yevmiye 100.00 TL olarak belirlendi. Toplantıda konuşma yapan Başkan Hekimoğlu, çay üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi konusunda çalışmaları başladıklarını dile getirerek, bu yılki üretimde üreticilere kolaylıklar diledi.