17.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

Halk Eğitim Merkezi Hizmet Binası ve Sergi Açılışı Yapıldı

KURSİYERLER YIL BOYUNCA YAPTIKLARI ÜRÜNLERİ YENİ HİZMET BİNASINDA SERGİLEDİLER KURSİYERLER YIL BOYUNCA YAPTIKLARI ÜRÜNLERİ YENİ HİZMET BİNASINDA SERGİLEDİLER

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yeni hizmet binası ile yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Boğaziçi Mahallesi Dr. Cemal Kazancı Caddesi üzerinde hizmete giren hizmet binası ile 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılsonu sergisine Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Programda ilk olarak protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı. Programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan yaptı. Özcan konuşmasında; “Yaygın Eğitim Merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri yaşam boyu devam eden bir eğitimdir. Halk eğitim merkezlerinde her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Bu kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda ben ve idareci arkadaşlarımın yanında okullarımızdan ve diğer kurumlarımızdan temin ettiğimiz lisans, ön lisans ve lise mezunu öğretmen-uzman ve usta öğreticilerimizle beraber başarıyı yakalamış bulunmaktayız. Yeni hizmet binamızda kursların açılmasında bize her zaman destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi. Fedakârca geçici ve terkedilen binalarda bugüne kadar sürdürülen Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerini bugün standartları yüksek bir hizmet binasına kavuşturduklarını belirten Başkan Hekimoğlu, araziyi satın alarak milli eğitim bünyesine kazandıran Nurettin Çarmıklı’ya ve hizmet binasının yapılmasında girişimlerinden ötürü Milletvekili İsrafil Kışla’ya teşekkürlerini iletti. Sözü devralan Milletvekili Kışla ise, halk eğitim merkezi hizmet binasının Arhavi’ye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu ve Artvin ve ilçelerinde de halk eğitim merkezi hizmet binası için çalışmaların başlayacağını belirtti. Usta öğretici ve kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini Artvin’in her ilçesinde satış reyonu kurularak satışa sunacaklarını belirten Milletvekili Kışla, ilerleyen günlerde hızlı tüketim ve üretiminin yapılması için somut adımlar atılacağının müjdesini verdi. Ayrıca ilçede yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi folklor gösterisi sergiledi. Akabinde protokol üyeleri tarafından hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi ve yılsonu sergisinde sergilenen ürünler gezildi. Kursiyerler ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan güzel el emeği ürünleri büyük beğeni gördü. Başkan Hekimoğlu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan, Milletvekili Kışla ve Vali Yardımcısı Öztürk’e eşlik ederek tüm stantları gezdi. Protokol mensupları programda yapılan çalışmalara büyük ilgi göstererek beğendiğini ifade etti.