20.09.2017 Son güncelleme: 20.09.2017, 1:29

Ak Parti Artvin Millet Vekili İsrafil Kışla Arhavi’de

MİLLETVEKİLİ, AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI VE BELEDİYE BAŞKANI REFERANDUM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİLER MİLLETVEKİLİ, AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI VE BELEDİYE BAŞKANI REFERANDUM SONUCUNU DEĞERLENDİRDİLER
Kategori Genel Haberler

Ak Parti Artvin Millet Vekili İsrafil Kışla ve beraberinde Ak parti il başkanı Erkan Balta, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini içeren referandum sonucuyla ilgili değerlendirme toplantısı yapmak üzere Arhavi’yi ziyaret ettiler.

Ak Parti ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Kışla ve İl Başkanı Balta’nın yanı sıra, Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, Ak Parti kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız genel bir değerlendirmede bulunarak sözü belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’na devretti. Başkan Coşkun Hekimoğlu çok önemli ve etkili bir konuşma yaparak partililere seslendi. Hekimoğlu konuşmasında, Arhavi de her şeye ve herkese rağmen, Türkiye geneliyle aynı sonuçların yakalandığını, bu sonucun kendi içimizden bazı hainlerin bizi arkamızdan vurmaya çalışmasına rağmen elde edildiğini ve bu konuda özeleştiri yaparak, gerekirse tüm yetkili kurulların harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, tüm teşkilat olarak her şeye rağmen gece gündüz çalıştıklarını, kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademe olmak üzere köy köy, mahalle mahalle gezilmek suretiyle, yüzü aşkın ev ziyaretleri yaparak bire bir sohbetlerde bulunuldu. Birçok kesimin hayır kampanyasına destek vermesine rağmen, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Arhavi’de önemli bir başarıya imza atıldığını belirtti.

Başkan Hekimoğlu’nun ardından İl Başkanı Erkan Balta söz aldı. Balta değerlendirmesinde, Artvin’in üç önemli ilçesi olan Yusufeli, Borçka ve Arhavi’de evet oylarının önde çıktığını, Artvin genelinde ise önceki seçimin sonucuna bakılarak yaklaşık yüzde iki-üç oranında oylarının arttığını, Artvin’in birçok il içerisinde oylarını artıran iller arasında yer aldığını belirtti. Balta ayrıca Arhavi’de yürütülen başarılı referandum çalışmalarından dolayı ilçe teşkilatına ve partililere teşekkür etti.

Toplantıda son sözü Ak Parti Artvin Millet Vekili İsrafil Kışla devraldı. Kışla değerlendirmesinde, referandumda ülke genelinde % 51,4 oranla evet çıkmasının önemli bir adım olduğunu, bu sonuçla birlikte, yeni bir sistemi esas alarak, daha güvenli, daha istikrarlı, yatırıma açık, gelişime açık modern bir Türkiye’nin ilk temellerinin atıldığını belirtti.

Referandum sonuçlarıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a siyaset yolunun da açılmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin intibakının da sağlanmış olacağını dile getirdi.

Kışla ayrıca zor ve çetin bir süreçten geçilmesine rağmen önemli bir değişime imza atıldığını, Arhavi’nin sosyopolitik dengesine bakıldığında bu konuda alınan başarının çok önemli olduğunu belirtti. Kışla Arhavi deki başarıdan dolayı Başta belediye başkanı ve ilçe başkanı olmak üzere tüm Ak Parti teşkilatına teşekkür etti.

Son Düzenlenme Cumartesi, 06 May 2017 19:11