27.04.2017 Son güncelleme: 27.04.2017, 2:14
GENÇLİK MERKEZİ, ARHAVİ MESLEK YÜKSEKOKULU, FEN LİSESİ YURT BİNASI VE İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR GENÇLİK MERKEZİ, ARHAVİ MESLEK YÜKSEKOKULU, FEN LİSESİ YURT BİNASI VE İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Kategori Fen İşleri

İlçede şu anda yapımı süren ve önemli kamu yatırımları olan Arhavi Meslek Yüksekokulu, Arhavi Gençlik Merkezi, Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi Öğrenci Yurdu ve Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Bir an önce eğitim faaliyetlerine kazandırılması adına yürütülen çalışmalarda binalar şimdiden şekil almaya başladı.

Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan ihale sonucu başlatılan, iç ve dış kısmının yavaş yavaş şekil almaya başladığı Arhavi Gençlik Merkezi inşaatında büyük ilerleme kat edildi. Gençlerin daha iyi koşullarda, daha kapsamlı bir şekilde kültürel ve sportif aktivitelerini yerine getirmek isteyenlere hizmet verecek olan Arhavi Gençlik Merkezi spor salonu yakında Arhavi halkının hizmetine sunulacak.

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ)’ne bağlı  Arhavi’deki  üniversite yerleşkesinde  yapımına başlanan  Yüksekokul inşaatı yüklenici firma tarafından hızla devam ediyor.  Yemişlik Mahallesi Kavak yolu üzerinde başlanan  inşaat projeye uygun olarak 3 farklı noktada bir anda yükselecek. Tamamlandığında Artvin’in  kampüs havası içerisinde en önemli yüksekokul yerleşkesi olacak olan Arhavi bu yönüyle dikkat çekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan ihale sonucunda devam eden Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi Öğrenci Yurdu inşaatında ise çalışmalar beşinci katta sürüyor. Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi yanında kurulacak olan bina sayesinde eğitim için şehir dışından gelen ve yurtta ikamet etmek isteyen öğrenciler mekân sıkıntısı yaşamadan daha kaliteli ve sistemli bir şekilde hizmetten faydalanmış olacak.

Nurol Holding (Nurettin, Oğuz ve Erol Çarmıklı kardeşler) tarafından devam eden Arhavi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de büyük bir kısmı tamamlandı. Kaliteli ve konforlu bir mekânda eğitim sunulmasının hedeflendiği inşaatın yakında bitirilmesi planlanıyor.

Artvin genelinde tüm ilçelerde yatırım seferberliği içerisinde olduklarını ve bunlardan bir tanesinin de Arhavi’de olduğunu belirten Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, yapılan kamu yatırımlarının şimdiden Arhavi halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Son Düzenlenme Perşembe, 13 Nisan 2017 15:06