26.05.2019 Son güncelleme: 25.05.2019, 7:29

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

PROGRAM ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ PROGRAM ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ Arhavi Belediyesi
Kategori Resmi Törenler

İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Garnizon Komutanı Nihat Çağlar, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Ebru Banicar yaptı. Konuşmasında, "Gazilik Türk vatanseverliğinin en büyük göstergesidir. Her yıl 19 Eylül’de kutladığımız Gaziler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anar, sevgi ve şükranlarımı sunarım" dedi.   Tören öğrencilerin günün anlam ve önemini vurgulayan şiirleri ile son buldu. Törenin ardından ilçe protokolü, gaziler ve gazi yakınlarını ağırlandılar ve ziyaretlerde bulundular.

Bununla beraber gaziler günü kapsamında gazi ve şehit yakınlarına akşam saatlerinde Arhavi spor sosyal tesisilerinde davet verildi. Programda gazi ve şehitlerimiz bir kez daha anılmış oldu.

Son Düzenlenme Salı, 15 Aralık 2015 17:57