25.07.2017 Son güncelleme: 24.07.2017, 11:01

Yukarı Hacılar Mahallesi Dere Islahı Ve Duvar İnşaatı Çalışması

AFETİN İZLERİ TEK TEK SİLİNİYOR AFETİN İZLERİ TEK TEK SİLİNİYOR
Kategori Fen İşleri

Geçtiğimiz yıl ilçede meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda sel, heyelan, toprak kayması ve su baskınları sonucunda oluşan hasarlar tek tek giderilmeye çalışılıyor. Arhavi belediyesince yapılan bu çalışmaların birini de hacılar mahallesinde sürdürmektedir.

Yukarı Hacılar Mahallesi olarak da bilinen bölgede özellikle dere yataklarının büyük tahribatı nedeniyle belediye ekipleri önce dere ıslahı ardından duvar inşaatlarını yapmaktadırlar. Sel’in yuttuğu hacılar mahallesindeki ÇAYKUR’a ait çay alım yerinin olduğu bölgede 2 - 2,5 metre yüksekliğinde kanal şeklinde duvar yapılarak devamında menfez çalışması ve bu bölgede geçen yolun altyapı çalışması tamamlanmış olacak. Bölgede incelemelerde bulunan Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’na Y. Hacılar mahallesi muhtarı Sedat Şermet oğlu ve belediye Fen işleri eşlik etti. Tamamlandığında bölgede yıkılan çay alım yeri mahalle halkı tarafından yapılarak hizmete konulacak.