20.09.2017 Son güncelleme: 20.09.2017, 1:29

Öğrencilerden İçme Suyu Tesislerine Ziyaret

HÜSEYİN GÜRKAN LİSESİ KİMYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ  BELEDİYE’NİN TESİSİNE HAYRAN KALDI HÜSEYİN GÜRKAN LİSESİ KİMYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BELEDİYE’NİN TESİSİNE HAYRAN KALDI

Arhavi Hüseyin Gürkan Lisesi  10. Sınıf Kimya bölümü öğrencileri  Arhavi’nin içme suyunun temin edildiği Yolgeçen Köyü  Löme Boğazındaki  belediyeye ait İçme Suyu Tesislerine ziyarette bulundular.  Yaklaşık 45 kişilik  öğrenci gurubu  öğretmenleri nezaretinde  yapmış oldukları  ziyarette tesisin  büyüklüğü ve teknolojisi karşısında hayran kaldılar. Devasa bir yatırımın yapıldığını gören öğrenciler, şehre verilen temiz suyun , kaynağından arıtmasına kadarki aşamaları Arhavi belediyesi Su işleri müdürlüğüne bağlı teknik ekip  tarafından bilgilendirildi.

Öğrencilerin  araştırma projeleri kapsamında gerçekleştirmiş olduğu  tesislerdeki  ziyarette, yetkililerin suyun her aşamasındaki yapılan çalışmalar tek tek anlatıldı. Halkın sağlığına ne kadar önem verdiklerinin adeta bir kanıtı şeklinde olduğunu söyleyen öğrenciler , böyle bir tesisin varlığının  insan sağlığına verilen önemin göstergesi olduğunu söylediler. Tesis yetkilileri  geçmiş yıllarda mevcut imkanlar nispetinde sadece kuyu suyu ile yer altındaki  su ile yetinen bir Arhavi iken , bugün şehrin pınar suyunu içtiğini dile getirdi. Son dönemlerde meydana gelen suyun bulanıklığı konusunda da öğrencilerin kuşkularını gideren yetkililer,  doğadaki su kaynağında meydana gelen bulanmanın bypass edilerek artık çok zor olduğunu ve şehrin temiz berrak su içtiğini dile getirdiler. Yetkililer yapılan bu değişim ve dönüşümle   hem şehrin çok çok daha kaliteli su içtiğini hemde kurumsal olarak daha az maliyetli ve modern yöntemlerle  şehir şebekesine su verildiğini ifade ettiler.

Öğrenciler  yapılan hizmetten ötürü öncelikle bu teknolojiyi ve modernizasyonu ilçeye kazandıran Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’na teşekkür ederek,  son aylarda içme suyu ile ilgili yapılan spekülasyonların tamamen asılsız olduğunu, mevcut şehre verilen suyun bir çok aşamadan geçerek ne kadar  temiz olduğunu, hijyen ve sterilizasyon’a verilen önem ile ilgili detaylı açıklamaları  şehirdeki tüm arkadaşlarına anlatacaklarını ifade ettiler.

Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Mart 2017 18:29