27.04.2017 Son güncelleme: 27.04.2017, 2:14

Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi Hayata Geçiyor

PROJE KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN DE BARINAK YAPIMI İLE DEVAM EDECEK PROJE KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN DE BARINAK YAPIMI İLE DEVAM EDECEK

YABAN KUŞLARI ARTIK SICAK YUVALARINDA

Orman Haftası kapsamında okul bahçesine ve şehrin belirlenen noktalarına kuş yuvaları yerleştirildi. Yaban hayatına önem veren bu çalışma Arhavi Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa yapıldı. Okul öğrencilerinin kendi imkânlarıyla ürettikleri bu örnek proje vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Eski okul sıralarını değerlendirerek özellikle kanatlı hayvanların (kuşların) barınmalarını kolaylaştıracak şekilde kuş yuvası yaptıklarını belirten öğrenciler örnek bir davranışla Orman Haftası etkinliklerinin ardından Cumhuriyet İlkokulu bahçesi, Yeni Cami çevresi, hastane ve İlçe Jandarma Komutanlığı bölgelerine kuş yuvalarını yerleştirdiler. Geleceğimizin teminatı öğrencilerin böyle duyarlı davranışlar sergilemesinin çok manidar olduğunu belirten Başkan Hekimoğlu, öğrencileri tebrik ederek üretecekleri her türlü projede destek vereceğini dile getirdi. Mevcut projenin devamında Başkan Hekimoğlu’nun öneri ve tavsiyesi üzerine önümüzdeki yıl şehir merkezinde belirli noktalarda değerlendirilmek üzere kedi ve köpek barınakları projesi hayata geçirilecek ve soğuk kış günlerinde dışarıda kalan bu hayvanlara sıcacık bir yuva sağlanacaktır.