25.04.2017 Son güncelleme: 25.04.2017, 1:36

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Kutlandı

PROGRAM HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ PROGRAM HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
(1 Oyla)

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, Hakk’a, yurduna ve dinine olan bağlılığını anlatan İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” tüm Türkiye’ de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de kutlandı. Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Kurtuluş savaşı sonrası bu millete adına yakışır bir milli marşın layık olduğunu düşünen zamanın devlet büyükleri düzenlemiş olduğu yarışmada hiçbir maddi karşılık beklemeden yazdığı kahramanlık şiiri İstiklal Marşı ile gönülleri fetheden Şair Mehmet Akif Ersoy her yıl olduğu gibi bu yıl da anıldı. Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un hayatından önemli kesitler sundular. Programın sonunda İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında ilçe çapında ilkokul öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu kategoriden diğerleri: Orman Haftası Kutlandı »