28.05.2017 Son güncelleme: 27.05.2017, 6:20

Arhavi’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. Yıldönümü

KUTLAMA PROGRAMI ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ KUTLAMA PROGRAMI ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kategori Resmi Törenler

Arhavi’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. yıldönümü yapılan tören ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlanıyor. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan 12 Mart Arhavi’nin Kurtuluşu törenine, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edildi. Çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkan Hekimoğlu yaptı. 12 Mart Arhavi’nin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Hekimoğlu, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi hep birlikte bir bütün olarak yaşadığımız tarihi günlerimizden biri olduğunu dile getirdi. Akabinde Atatürk Ortaokulu ve Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okundu.

Çelenk sunma töreninin tamamlanmasının ardından Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ilçe protokolünü belediye başkanlık makamında ağırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başkanlık makamında ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Bu arada Arhavi belediyesine ait hizmet araçlarının şehir içi kortej geçişi gerçekleştirildi. Kutlama programı Arhavi’nin Kurtuluşu muharebelerinde şehit düşen Barat Çavuş’un Üçırmak Köyü Dağeste Mevkiindeki mezarının ziyaret edilmesinin ardından sonlandırıldı.

Son Düzenlenme Pazar, 12 Mart 2017 15:57