27.04.2017 Son güncelleme: 27.04.2017, 2:14

Okul Sporları Kapsamında Halk Oyunları Grup Yarışmaları Yapıldı

YARIŞMA ARHAVİ KAPALI SPOR SALONU’NDA DÜZENLENDİ  YARIŞMA ARHAVİ KAPALI SPOR SALONU’NDA DÜZENLENDİ
Kategori Kültür-Sanat

Spor Genel Müdürlüğü ve Arhavi Belediyesi tarafından 4-5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı okul sporları kapsamında Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması ilçemiz Arhavi’de yapıldı. Arhavi İlçe Kapalı Spor Salonunda Gençler ve Yıldızlar Düzenlemeli - Düzenlemesiz dal kategorilerinde başlayan yarışmaya kendi şehirlerini temsil etmeye ülkenin birçok yerinden yarışmacılar katıldı.

Yapılan teknik toplantılar ile ekiplerin sahne çıkış sıralamalarının belirlenmesinin ardından  yarışmaya start verilmiş oldu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan yarışmaya İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Gençlik Merkezi İl Müdürü Latif Yılmaztürk, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Gezgin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Kerastacı, Belediye Başkan Yardımcıları H. Tahsin Kurdoğlu ile Nail Köseoğlu ve kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı. Ardından halk oyunları ekipleri tek tek sahne aldılar. Sahne alan ekipler göstermiş oldukları performanslarla izleyicilerden tam not aldılar. Ödül seremonisinin ardından dereceye giren ekipler, ilçe protokolünün elinden madalyalarını aldılar. Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması Gençler (Düzenlemeli) kategorisinde Trabzon Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışması Gençler (Düzenlemesiz) kategorisinde Erzurum Yakutiye Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Yıldızlar (Düzenlemeli) kategorisinde Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu, Yıldızlar (Düzenlemesiz) kategorisinde ise Erzurum Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu 1.lik elde etmiş oldular.

Öte yandan Erzurum’da yapılan Halk Oyunları Grup Yarışması’nda ilçemizi temsil eden Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi göstermiş olduğu üstün performansla kendi kategorisinde 1. olarak Türkiye Finalleri’ne gitmeye hak kazandı. Gençleri tebrik ettiğini belirten Başkan Hekimoğlu, alınan başarılı sonucun tesadüf olmadığını Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin ülke çapında önemli yerlere geldiğinin göstergesi olduğunun altını çizdi.

Son Düzenlenme Salı, 07 Mart 2017 15:16