Festivalin 3. Gün Gündüz Programında Çay Toplama Yarışması, Tavla ve Sokak Basketbolu Finalleri Yapıldı

48. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali 3. Gün programıyla devam etti. Yemişlik mahallesinde gerçekleştirilen Çay Toplama Yarışması, Tavla Turnuvası Finali ve Sokak Basketbolu Final karşılaşmaları günün etkinlikleri oldu.

Festivalin üçüncü gün gündüz programı öğle saatlerinde gerçekleştirilen Çay Toplama Yarışması ile başladı. İlçemiz Yemişlik Mahallesinde gerçekleştirilen çay toplama yarışması hem yarışmacılar için hem de yarışmayı izleyen katılımcılar için eğlenceli dakikalara sahne oldu. Belirlenen sürede en çok çayı toplayan yarışmacının kazanacağı etkinlik oldukça çekişmeli geçti.

Çay Toplama Yarışmasına derece alanlar ise şu şekilde oldu;

Kadınlar: 1. Aysel Ersin, 2. Meryem Kalender 3. Rabia Ersin.

Erkekler: 1.Mustafa Reyhan, 2. Ahmet Cengiz, 3. Ali Taşkın.

Yarışmacılara ödülleri Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu Tarafından takdim edildi.

Festivalin yoğun katılımla takip edilen etkinliklerinden biri olan tavla turnuvası ise final müsabakalarına sahne oldu. Zafer Çelenk Kapalı Çarşısında düzenlenen turnuvada katılımcılar rakiplerini eleyebilmek için hünerlerini sergilediler.

Tavla turnuvasında; 1.Yavuz Aydın, 2.Yüksel Özban, 3. Osman Güney olurken yarışmacılara ödülleri Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu Tarafından takdim edildi.

Gündüz programının son etkinliği ise Sokak Basketbolu Finali oldu. Sahil spor kompleksi basketbol sahasında yapılan turnuvanın finali de çekişmeli geçti. Kurtlar ve Lipton Pelicans Takımları arasında oynanan final karşılaşmasını Kurlar Takımı kazanarak Sokak Basketbolu Turnuvasının birincisi oldu. Sporculara ödülleri Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tanju Özkara, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürsoy tarafından takdim edildi.

ÇAY TOPLAMA YARIŞMASI

TAVLA TURNUVASI FİNALİ