Belediye Personeline Mesleki Yeterlilik Sınavı Yapıldı

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca belirtilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki mesleklerde zorunlu hale getirilen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi, Arhavi belediyesinin ilgili personellerine gerçekleştirilen sınavla verilmeye başlandı.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun girişimleriyle, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşuna yaptırdığı sınav, Arhavi belediyesi kademe ünitesinde gerçekleştirildi.

Arhavi belediyesi bünyesinde, ilgili konun kapsamında çalışan personele, eğitmen ve gözetmenlerin huzurunda yapılan sınav ile personelin bilgi, beceri ve yetkinlikleri ölçüldü. Değerlendirme sonucunda başarılı olan çalışanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

Arhavi belediye başkanı Vasfi Kurdoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kanun kapsamına giren işlerde çalışan belediye personelinin, yeterli öğrenme kazanımlarına, bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduklarını gerçekleştirdikleri sınavla desteklemiş olduklarını belirtti.