Atatürk Ortaokulu’nda Engelliler Haftası Programı

10-16 Mayıs Engelliler Hatası nedeniyle Arhavi Atatürk Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi. Okul Öğrencileri etkinlik kapsamında çeşitli gösteriler sergileyerek farkındalık yarattı.

Atatürk Ortaokulu konferans salonuna gerçekleştirilen programa Garnizon Komutanı Murat Balcı, Arhavi Belediye Başkan Vekili Emine Aydınlıoğlu Kuruoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Akgümüş, CHP Arhavi İlçe Başkan Vekili Osman Akgüner, İlçe Müftüsü Yusuf Çakır, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda öğrenciler tarafından sergilenen, günün anlam ve önemini vurgulayan çeşitli etkinlikler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Engelliler Haftası, tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile her yıl 10 Mayıs ile 16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e bağlı 156 ülkede kutlanmaktadır.