Sanatta ödüle doymayan bir başarının öyküsü

PDFYazdırE-posta

BAŞKAN HEKİMOĞLU’NDAN GALİP KURDOĞLU VE SABİT İNCE’ YE ANLAMLI PLAKET

Yaptığı sayısız sanatsal faaliyetlerle Arhavi’nin adını tüm Türkiye’ye duyuran hemşerimiz Gazeteci-Şair-Yazar ve Fotoğraf sanatçısı Galip KURDOĞLU ve Anadolu Sanatçıları-Şair-Yazar ve Ozanlar birliği (Anason) başkanı Sabit İNCE Arhavi’ye gelerek Sanata, Kültüre büyük önem ve destek veren Arhavi Belediye Başkanı Coşkun HEKİMOĞLU’nu makamında ziyaret ettiler.

2010 Yılı içerisinde büyük başarılara imza atan Galip Kurdoğlu yıl içerisinde almış olduğu çeşitli ödül ve plaketleri başkan Hekimoğlu ile paylaşarak, özellikle fıkra, şiir dallarındaki başarılarını ve düşüncelerini dile getirdi. Kurdoğlu, 2010 yılı içerisinde 14.sü yapılan Sabit İnce Edebiyat Ödülleri kapsamında Fıkra dalında “ Bizum Galip “ adlı eseriyle 1.lik elde etmiş ve yine bu ödül töreninde “Canımın Feryatları” adlı kitabıyla da Jüri Özel Ödülü almıştır.

Alınan bu başarılı sonuçları ile sanata yapmış olduğu katkılarından dolayı Galip Kurdoğlu nu tebrik eden başkan Hekimoğlu; “Sanata ve sanatçıya vermiş olduğumuz önem bizim açımızdan tarifi yapılamayacak kadar üstün bir boyuttadır. Galip beyi uzun yıllar yapmış olduğu çalışmalarından tanır ve takip ederim. Almış olduğu bu başarılar asla tesadüfi değildir, bir emeğin karşılığıdır. Ben kendilerini şahsım ve Arhavi halkı adına tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Hemşerimiz Galip Kurdoğlu ile ayağının tozuyla ilçemize gelen Anadolu Sanatçıları Birliği başkanı Sabit İnce, görmüş olduğu bu yakın büyük ilgiden etkilendiğini söyleyerek, başkan Hekimoğlu’na teşekkür etti. Bu ilginin birçok yerde almış olduğu plaketlerden ve teşekkürlerden daha önemli olduğunu belirten İnce; “Arhavi’yi bir süredir yazılı ve görsel basından takip etmekteydim, gerçekten sanatsal faaliyetlerde Arhavi’nin eline birçok il ve ilçe su bile dökemez. Ben sanata bu denli önem veren Arhavi Belediye Başkanı Sayın Coşkun Hekimoğlu’nu ve Arhavi halkını yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Hekimoğlu da birlik başkanı olarak ilçemize gelen Sabit İnce’ye düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek; “Her platformda, sanatın her dalında faaliyet gösteren değerlerimize veya çaba sarf eden insanlarımıza, hemşerilerimize destek verme noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çünkü “Sanat Altın Bilezik”tir. Biz bu sözü kendimize ilke edinmiş, bu yönde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” Dedi.

Biri uluslararası olmak üzere 35 ödül alan Galip Kurdoğlu Gazeteci-Şair-Mizah yazarı ve Fotoğraf sanatçısıdır. Bu güne kadar 13 Kitabı yayınlandı. 4 Fıkra 1 Şiir Kitabı ise 2011 yılı içerisinde basılacaktır.

Merkezi Kayseri de olan Anadolu Sanatçıları Şair-Yazar ve ozanlar birliği başkanı olan Sabit İnce ise 2010 yılında Dünya Edebiyat ve Kültürüne Hizmetleri anısına Birleşmiş Milletler tarafından Almanya’da Üstün Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Ödülü, Birleşmiş milletler kültür elçisi Prof.Dr. Elçin İskenderzade tarafından verilmiştir.

#2 2010-12-08 11:50
Herşey için teşekkürler sayın Başkan CoşkunHEKİMOĞLU ,Renzi GÜZEL,Namık KÖSEOĞLU,Bilgi ÖZKARA ve tüm değerli arkadaşlar.Arhavi halkına layık olabilmek en büyük idealimdir.Sevgi ve saygılarımla,
Alıntı

#1 2010-12-05 16:42
anlamlı bir törendi
Alıntı

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile